1.500.000.000 lei pentru îmbunătățirea infrastructurii. 5 proiecte vizează și raionul Soroca.

0
313
  Ieri, 12 ianuarie, la ședința Guvernului a fost aprobat Documentul unic de program pentru anii 2022-2024, care prevede implementarea a 46 proiecte de dezvoltare regională, în regiunile și localitățile din Republica Moldova.  
  Cu o valoare estimativă de 1,5 mlrd lei și alte surse de finanțare externă va crește accesul oamenilor la infrastructura de alimentare cu apă și sisteme de canalizare, va fi modernizată infrastructura spațiilor publice, vor fi create locuri de muncă la nivel lorcal și regional etc.
Documentul Unic de Program 2022-2024 este organizat în 3 Programe de finanțare.
Programul 1 „Competitivitate” – include 14 proiecte orientate spre valorificarea infrastructurii de afaceri, dezvoltarea start-up-urilor, conectarea la utilități publice a zonelor economice libere și a parcurilor industriale, crearea locurilor de muncă. Printre aceste proiecte se regăsesc și două proiecte care vizează raionul Soroca:
*Rețeaua Start-up Hub: Laboratoare antreprenoriale din Regiunea de Dezvoltare Nord – mun. Soroca
*Valorificarea patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din Municipiul Soroca – mun. Soroca
Programul 2 „Dezvoltare Urbană” – include 6 proiecte de revitalizare urbană. Prin acest program va fi modernizată infrastructura spațiilor publice.
Programul 3 „Infrastructură Regională” – include 26 de proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare cu un cost ce depășește 1,3 mild. lei, care ulterior va fi completat și cu alte surse financiare externe, inclusiv două proiecte care urmează să fie implementate în raionul Soroca.
Proiectele selectate în cadrul Documentului care vor fi implementate în următorii 3 ani sunt:
*Apă – necesitate primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord – raionul Soroca
*Apă pentru viață în regiunea de nord: raioanele Florești și Soroca 2 – raioanele Florești și Soroca
*Aprovizionarea cu apă din râul Nistru pentru 33 localități din raioanele Dondușeni, Soroca, Ocnița – raioanele Dondușeni, Soroca, Ocnița.
Proiectele selectate în cadrul Documentului care vor fi implementate în următorii 3 ani.
(INFO OdN)
Articolul precedentNinsori și până la -14 grade Celsius prognozează meteorologii pentru astăzi
Articolul următorÎndemnizații unice de 16.000 lei și în anul 2022. Vezi cine le poate primi.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.