(FOTO) Ziua internațională a dansului – sărbătorită de elevii gimnaziului Voloave 

0
79

Copii din satele Parcani,Voloave,Redi-Cereșnoveț care învață la IP Gimnaziul Voloave au petrecut Ziua Internațională a dansului și cântecului popular. Evenimentul a avut loc la 29 aprilie. Elevii au mers pe rând în fiecare localitate cu un program artistic, adunând toți amatorii de cântec și dans.

De organizarea bună a evenimentului au avut grijă Natalia Iavorschii, profesoară la gimnaziul menționat și Raileanu Serghei, coregraf. Cele trei sate au găzduit elevii din IP Gimnaziul Voloave în centrele multifuncționale din sate unde au fost invitați toți sătenii. Locuitorii satelor au fost foarte mulțumiți de concertul oferit de elevii gimnaziului Voloave, Mai cu seamă că în sate nu se întâmplă foarte des evenimente culturale și oamenii nu au prea mute motive să părăsească gospodăriile în zilele de odihnă. Pe viitor, organizatorii își propun să petreacă Ziua dansului în fiecare an și speră că aceasta va deveni o tradiție pentru IP Gimnaziul Voloave.

Elevii au primit si ei plăcere de a promova dansul si cântecul popular fiind susținut de publicul din cele trei sate. Scenariul  fost însoțit de dansuri moderne, dansuri latinoamericane, cântece populare, cântece de Paști, cuvinte de suflet despre Învierea Domnului.

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internațională a dansului, în 1982, la inițiativa Consiliului Internațional al Dansului, organizație din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât și fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

Natalia Iavorschii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.