Ziua Culturii Japoneze a fost sărbătorită la Centrul de Creație Florești

0
53

Centrul de Creație pentru Copii din Florești a sărbătorit Ziua Culturii Japoneze. Evenimentul a inclus bucătărie japoneză, dans, origami, cosplay, desen japonez, arte marțiale, karate și kendo.

Ambasadorul Japoniei în Moldova, Yamada Yoichiro, a fost impresionat de organizarea evenimentului și de interesul locuitorilor din Florești pentru cultura japoneză. „Vă mulțumesc pentru inițiativă și invitația la acest eveniment. Sunt foarte impresionat de organizarea diverselor evenimente și mă bucur să știu că sunteți interesați de cultura japoneză”, a declarat ambasadorul Yamada.

Ziua Culturii Japoneze este o sărbătoare națională sărbătorită anual la 3 noiembrie. A fost instituită pentru a onora promulgarea noii Constituții japoneze, adoptată în această zi în 1946. Această constituție a introdus schimbări semnificative în principiile de guvernare și a stabilit respingerea războiului ca mijloc de rezolvare a conflictelor internaționale.

Prin adoptarea noii constituții, politicienii au proclamat că angajamentul unic al Japoniei față de pace ar trebui să fie realizat prin dezvoltare culturală. În onoarea acestei sărbători bancare, în Japonia se organizează anual diverse evenimente culturale.

sursa: esp.md


Articolul precedentCe îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților
Articolul următorIrina Rimes a lansat o piesă nouă în colaborare cu artista Theo Rose / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.