Zidul de pe malul Nistrului de la intrarea în Soroca necesită intervenții urgente

0
576

Denis Grek, unul dintre activiștii civici locali din municipiul Soroca a bătut alarma în privința stării avariate a unor porțiuni din parapetul de pe malul Nistrului, în special în preajma Stației Auto. Soroceanul nu s-a limitat doar la sesizarea responsabililor de această problemă, ci a venit pe rețelele de socializare cu propunerea ca sorocenii să se implice în rezolvarea ei și să se adune mâine la 9:00 să ajute la reparația porțiunii. 

„Stimați cetățeni al orașului Soroca, ne adresăm către cei cărora le pasă, cu o rugăminte de a ajuta în reconstrucția unei porțiuni a parapetului de pe malul râului Nistru, ce urgent necesită reparație. Este nevoie de: o mașină cu piatră, ciment în cantitate de 20 saci și brațe de muncă ale voluntarilor. Orașul are nevoie de ajutorul nostru” mai adaugă tânărul sorocean. Locuitorii municipiului Soroca sunt îndemnați să participe sâmbătă la reparația acestui zid pe porțiunea de la intrarea în municipiul Soroca. Unii internauți s-au oferit să ajute, cu piatră, nisip, ciment și forță de muncă, alții au zis că le vor aduce de mâncare la voluntari.

La una dintre postările anterioare de la acest subiect a intervenit cu un comentariu și Valeriu Ghimpu, viceprimarul municipiului Soroca. Însă oficialul a îndemnat voluntarii să se abțină de la careva lucrări.

„Mă bucur foarte mult că în orașul nostru există cetățeni care nu sunt indiferenți față de ce se întâmplă în Soroca. Mă refer la membrii grupului Orasul Soroca, unii dintre ei, prin acțiunile lor și exemplul lor își îndeplinesc datoria civică. (…) Dar lăsați-mă să vă opresc. Specialiștii în construcții vor efectua lucrări de reparații pe această porțiune, dar ceva mai târziu. Autoritățile orașului vor încerca să atragă doar specialiști pentru reconstrucția de urgență a terasamentului. Astfel de lucrări sunt deja efectuate la parapetul din zona spitalului raional, iar lucrările necesită profesionalism și pricepere, respectarea măsurilor de securitate și, bineînțeles, permisiunea primăriei. Înțelegeți-mă corect și fără nicio supărare. Dar vă rog să vă anulați planurile” scrie viceprimarul. L-am contactat pe Valeriu Ghimpu care ne-a zis că el a scris în comentarii ce-a avut de spus, iar astăzi la primărie se va decide dacă și cine va fi delegat mâine să supravegheze lucrările.

Am solicitat poziția primăriei referitor la perioada când vor putea fi realizate lucrările de reparație ale porțiunii avariate. Iar din răspunsul primit de la serviciul de presă al instituției ni s-a spus că anul acesta nu mai sunt bani. „Referitor la fortificarea zidului de pe malul Nistrului, vă informăm că acum în preajma spitalului au loc careva lucrări, dar ce ține de extinderea și reparația mai multor sectoare, pentru anul acesta bani în buget nu au fost
preconizați. Ținând cont de situația excepțională creată în această vară, pentru anul
viitor primăria ar putea propune careva mijloace financiare în buget, pentru aceste
lucrări”.

Apropo, în prezent în preajma Spitalului Raional Soroca se fac lucrări de reconstrucție ale zidului, pentru care au fost alocate aproximativ 150 mii lei.

Acum au loc lucrări de reparație a zidului în preajma Spitalului Raional Soroca
Articolul precedentVIDEO: Noi discuții despre o stație de epurare pentru Soroca
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Drumul Crucii în jurul municipului Soroca în ajunul prăznurii liturgice a Icoanei Maicii Domnului „Cea cu trei mâini”
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.