Yoga ajută la promovarea bibliotecii la Vădeni

0
76

O bibliotecă modernă depășește imaginea unui spațiu plin cu rafturi de cărți și liniște totală în sala de lectură. Astăzi, grație programelor de modernizare a bibliotecilor din țară, acestea capătă rolul centrelor comunitare, de cultură și de comunicare. Astfel, pe lângă tradiționalele servicii de bibliotecă, sunt dezvoltate și alte servicii. La Vădeni spre exemplu, mai nou, sunt organizate ședințe de yoga – o combinație de exerciții fizice și meditație.

Aceste activități fac parte din cea dea doua campanie de promovare a bibliotecii „Ne vedem la bibliotecă”, lansată de programul Novateca în luna iulie și urmărește adoptarea unui mod de viață sănătos împreună cu biblioteca, a menționat bibliotecara Galina Negoiță, care, alături de voluntara Corpului Păcii în Moldova, Clary Estes, antrenează doritoarele de a practica yoga. Multe femei, mai ales la sate nu se ocupa cu sportul, inclusiv și în satul Vădeni. Biblioteca și-a propus să găzduiască și să dezvolte acest serviciu modern, oferind spațiu, mobilier, suport informațional  pentru dezvoltare și desfășurare:  covorașe pentru yoga, calculatoare conectate la rețeaua internet, proiector, literatură necesară”, a mai menționat doamna Negoiță.

Așadar, o dată în săptămână, femeile cu vârstă între 25 și 40 de ani sunt așteptate la ședințele de yoga, care le ajută să se relaxeze și să petreacă timpul interesant și sănătos cu consătenele.

Yoga este practicată de mii de ani, fiind un mijloc de desăvârșire atât fizică, precum și spirituală. Beneficiile ei ca exercițiu fizic și mental: relaxare, creștere a flexibilității, mobilității și echilibrului corpului, detașare, echilibrare energetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.