Visul părintelui Nicolae Robu – o biserică în stil Ștefanian la Soroca / VIDEO

0
638

Preotul Nicolae Robu și-a dorit de mulți ani restaurarea bisericii cu hramul “Sf. Cuv. Parascheva”, demolată în perioada sovietică și care se afla în actualul Parc “Grigore Vieru”. Dar nu a fost să fie, căci consilierii municipali nu i-au susținut anterior inițiativa. Preotul nu a renunțat la vis, și a venit cu o nouă propunere, să ridice o biserică în stil Ștefanian, ca la Pătrăuți. De această dată a avut susținerea aleșilor locali.

Despre acest subiect, dar și despre multe altele am discutat cu Nicolae Robu, care a fost invitat al emisiunii “Interviu cu soroceni”, realizată de redacția „Observatorul de Nord”. Fost deputat în prima legislatură a Parlamentului Republicii Moldova, semnatar al Declarației de Independență a acestui stat, paroh timp de un sfert de un veac în Сatedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, mai pe scurt om care are ce spune. Am vorbit cu Nicolae Robu despre cum a lăsat medicina și ingineria de dragul preoției, oamenii de care-și amintește cu drag, independență, Unire, slujirea în catedrala din Soroca, biserica pe care vrea să o construiască și multe altele. Urmăriți întreaga emisiune mai jos.

Emisiunea este realizată în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.