Violența în familie: și-a strâns soția cu o sârmă în regiunea gâtului, dar ea l-a iertat

0
306

Recent, Judecătoria Soroca a emis o hotărâre în cazul unui bărbat, care pe 09 octombrie 2023, în jurul orei 12:00, în timp ce se afla la domiciliul său dintr-un sat din raionul Florești, a avut un conflict cu soția sa. În urma acestuia,  bărbatul a recurs la acțiuni violente, strângând-o în regiunea gâtului cu o sârmă, cauzându-i prin aceasta vătămări corporale sub formă de excoriație pe partea dorsală a gâtului.

În cadrul ședinței de judecată, bărbatul acuzat nu a fost prezent, însă avocatul a menționat că clientul său și-a recunoscut în totalitate vina. De asemenea, a solicitat pentru acesta o sancțiune sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității.

Victima, audiată în timpul ședinței, a relatat instanței că trăiește împreună cu soțul și cei cinci copii ai lor. În ziua cu pricina, era supărată și nu comunica cu soțul, pe fondul unui conflict anterior, provocat de refuzul acestuia de a-i permite să participe la un concert în sat.

Drept răspuns acesta a strâns-o de gât cu sârma pentru câteva secunde, după care a eliberat-o și i-a comunicat că este în stare de orice dacă îl părăsește. La moment s-au împăcat și nu mai dorește să fie pedepsit.

Instanța l-a recunoscut vinovat pe bărbat conform art. 781 din Codul contravenţional și i-a aplicat o sancțiune sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității în mărime de 50 (cincizeci) ore.


Articolul precedentPână pe data de 21 aprilie 2024, poliția de patrulare desfășoară operațiunea specială „Viteza”
Articolul următorCătălin Muscinschi din Soroca a încercat să fie europarlamentar pentru trei zile/GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.