VIDEO: Rodica Susic – E timpul să fii activ

0
267

Toamna trecută în comuna Schineni a demarat Proiectul ”Cetăţenii pentru o guvernare activă”, susţinut financiar de Uniunea Europeană și implementat de Asociația Obștească „Destin”. Asociația a reușit până acum să mobilizeze sătenii, să-i adune pentru a face lucruri frumoase.

Prin acest proiect echipa și-a propus instruirea și implicarea cetăţenilor comunei în procesul de luare a deciziilor la nivel local. Despre ce le-a reușit am rugat-o să ne vorbească pe Rodica Susic, managerul acestui proiect.

Activitățile sunt parte a Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

 

Articolul precedentCitește mâine în ziarul Observatorul de Nord!
Articolul următor+622 cazuri noi de COVID-19 confirmate astăzi în republică: Vești triste și în raionul Soroca
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.