(Video) Centrul Multifuncțional a fost inaugurat la Soroca

0
375

Centrul Multifuncțional al  Agenției Servicii Publice a fost inaugurat oficial la Soroca. Acesta funcționează după principiul “ghișeului unic” , iar cetășenii vor putea beneficia într-o singură locați de circa 1000 de servicii, au menționat autoritățile.

Deși centrul funcționează de trei săptămâni, astăzi a avut lor inaugurarea oficială. La eveniment a participat deputatul în Parlament Boris Golovin, directorul Agenției Servicii Publice, Serghei Railean, conducerea raionului Soroca, șefi ai serviciilor desconcentrate în teritoriu, primari din raionul Soroca.

Discursul directorului Agenției Servicii Publice, Serghei Railean

Centrul multifuncțional include instituțiile: Starea Civilă, Secția de evidență și documentare a populației (Secția pașapoarte), Camera de Înregistrare și Cadastru. Încăperea este divizată în trei zone de bază: zona de așteptare și informare, cea de autoservire și zona de prestare a serviciilor. 25 de operatori activează în centru, iar cetățenii pot beneficia de servicii în baza unui sistem electronic de gestionare a rândului, primind câte un tichet cu numărul de ordine.

Centrele multifuncționale sunt rezultatul reformei Administrației Publice centralei. Scopul creării centrelor este reducerea birocrației. Astfel de centre vor fi create în fiecare raion, asta însă nu se va răsfrânge asupra prețului pentru servicii, ne-a comunicat Anatolie Rujanschi, șeful Centrului Multifuncțional ASP Soroca.

Centrul Multifuncțional se află pe strada Ion Creangă 19/1, municipiul Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.