VIDEO: Ce se află „în spatele cortinei” ședințelor Consiliului municipal Soroca?

0
504

Ședințele Consiliului municipal Soroca, ca de altfel și a altor consilii locale și raionale, sunt precedate de întrunirile comisiilor de specialitate, unde aleșii locali, care au o oarecare pregătire în anumite domenii, examinează mai aprofundat proiectele de decizii. De obicei la ședințele Consiliului municipal subiectele sunt examinate superficial pe motiv că fie au fost bine studiate în cadrul comisiilor sau așa a decis partidul. 

Așa că pentru a fi la curent cu activitatea consilierilor pe care i-ați votat, vă recomandăm să nu vă limitați doar la a asculta promisiuni electorale ci să și monitorizați activitatea celor delegați în consiliu și căror le plătiți bani din bugetul public pentru lucrul făcut. Căci dreptul de a alege nu este doar un drept, ci și o responsabilitate. Iar dacă vă deranjează că vărsăm zilnic rahatul în Nistru, că avem drumuri rele, gunoiști neautorizate, ș.a. nu este doar vina primarului sau a consilierilor, ci și a voastră, fiindcă ați votat fără a vă informa despre capacitatea și activitatea aleșilor. Apropo, vineri, 5 iunie, consilierii municipali se vor întruni într-o nouă ședință, vedeți mai jos despre ce subiecte au discutat pe îndelete și pentru ce au de gând să aloce bani.

Ședința Comisiei de drept, educaţie, cultură, sport, tineret, probleme sociale, ocrotirea sănătăţii, ordine publică a Consiliului Municipal Soroca.

Ședința Comisiei dezvoltarea infrastructurii municipiului, amenajarea teritoriului, probleme funciare şi protecţia mediului a Consiliului Municipal Soroca.

Ședința Comisiei buget, finanţe, dezvoltarea social-economică, asistenţă socială a Consiliului Municipal Soroca.

Ședințele comisiilor Consiliului municipal Soroca au fost difuzate în direct pe platforma euparticip.md de secretariatul Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în cadrul proiectului „PRO-DEM” cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

 

Articolul precedent+247 cazuri noi de COVID-19 în republică, inclusiv două cazuri în raionul Soroca
Articolul următorOameni frumoşi…
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.