Victor SĂU: «Un AN NOU înseamnă NOI SPERANȚE»

0
60
Victor Său

Peste 10 ani la rând domnul Victor Său întâmpină sărbătorile de iarnă într-o funcție importantă și tot peste 10 ani actualul primar al municipiului Soroca nu poate spune că anul care a trecut i-a îndreptățit așteptările și ca nu există loc și pentru mai bine. Anul 2017, care peste câteva zile va deveni istorie, nu a fost o excepție, iar drept confirmare vine expres-interviul ce urmează.

 

Victor Său 2018

Stimați soroceni! Dragi colegi!
Cu ocazia frumoaselor și așteptatelor sărbători de iarnă — CRĂCIUNUL și ANUL NOU, vreau să vă adresez cele mai calde și sincere cuvinte de felicitare și de mulțumire pentru tot ce am reușit să facem împreună bine și frumos în anul 2017! Vă doresc tuturor multă sănătate, bucurii de la cei dragi, vise frumoase și realizări pe măsura așteptărilor Dvs.! Fie ca ANUL NOU 2018 să fie de bun augur pentru fiecare în parte și pentru dragul nostru oraș Soroca, în general! Sărbători fericite tuturor!
 
LA MULȚI ANI, DRAGI SOROCENI!

 

− Cum a fost anul 2017 pentru omul și pentru primarul Victor Său?

− A fost un an dificil pe toate «fronturile», fiindcă, oricât de mult m-aș strădui, nu pot face diferența dintre Victor Său-primarul și Victor Său-omul. Cel puțin eu am trăit mereu cu problemele orașului, iar acestea au fost, rog să mă credeți, mai multe decât ne-am fi dorit. Pe de altă parte, aș vrea să cunosc și eu localitatea care nu are nici un fel de probleme și primarul care este satisfăcut de toți și de toate. Ce-i drept, unii au probleme mai mare, alții — probleme mai mici.

− Apropo, de probleme. Dacă ar fi să facem un top al celor mai stringente trei probleme cu care s-a confruntat municipalitatea în anul 2017, care ar fi acestea?

− Principala problemă cu care mă confrunt eu de mai mulți ani este lipsa unei colaborări cu Consiliul municipal. Îmi pare sincer rău să recunosc acest lucru, dar mereu mi s-au pus bețe în roate, iar inițiativele mele au fost votate «la sânge», fie nici măcar nu au fost luate în seamă. Altfel, această problem majoră a generat și celelalte probleme — vorba ceea, dacă înțelegere între oameni nu e — nimic nu e.

− Știu că pentru a ieși cumva din impas ați decis să formați niște grupuri de specialiști pe lângă instituția primarului, care să dea un alt nivel de credibilitate și să fie departe de politică…

− Așa este, astfel de grupuri formate din reprezentanți ai societății civile și specialiști notorii din domeniu vor fi trei, până acum însă lucrativ este numai Grupul din domeniul buget și finanțe, care are scopul de a pregăti un buget mai efectiv, cum s-ar zice, «pe înțelesul tuturor». Grupurile din domeniul infrastructurii și cel din educație și cultură urmează să fie constituite. Dar și aici, să știți, ni se pun bețe în roate. De altfel, ceea ce mă doare cel mai tare este faptul că primarul mereu este criticat de consilieri, dar nu știu de ce aceștia nu vin cu soluții și nu arată că le pasă de soarta locuitorilor orașului.

− Și totuși, nu se poate spune că în anul 2017 primăria nu a avut și realizări notabile.

− Grație colaborării administrației primăriei cu societatea civilă, în special cu tinerii, am avut și rezultate, care se văd cu ochiul liber. Bunăoară, consider un succes darea în exploatare, în parteneriat cu Consiliul raional și Ministerul Dezvoltării Regionale, a Casei Sociale de la Soroca Nouă. La fel, la capitolul realizări se încadrează reparația străzii Vasile Stroescu, reparația și amenajarea parțială a stadionului orășenesc, reabilitarea scărilor care duc spre Cheiul Nistrului, din preajma Spitalului raional, în conlucrare cu un grup de agenți economici și redacția ziarului «Observatorul de Nord» și un șir de alte lucrări, care au schimbat spre bine viața sorocenilor. Or, eu nu aș vrea să împart problemele rezolvate și cele care urmează să fie rezolvate în importante și mai puțin importante, fiindcă oricare din ele vizează, într-o măsură sau alta, sorocenii.

− Ce planuri aveți pentru anul 2018?

− Planurile sunt mărețe, dar realizarea lor depinde aproape în totalitate de rezolvarea problemei numărul unu, despre care am vorbit mai sus. Dacă va fi conlucrare și înțelegere cu consiliul local, și problemele vor fi rezolvate mai repede și mai eficient… Pentru anul 2018 planificăm reparația capitală a drumului spre cartierul Soroca Nouă, continuarea reparației și amenajării stadionului orășenesc, construcția și amenajarea bordurilor, acoperirea cu pavaj a scărilor care duc spre Nistru din cartierul fabricii «Stil» și multe altele. Profitând de ocazie, vreau să mulțumesc sorocenilor care mereu au fost alături de mine și care sunt gata și în continuare să pună umărul la prosperarea orașului natal.

− Și eu vă mulțumesc pentru interviu și vă doresc sărbători fericite.

Consemnare Victor COBĂSNEANU.

Articolul precedentANUL 2017: CUM NE-AM AȘTERNUT, AȘA AM DORMIT!
Articolul următorAlte dovezi că Republica Moldova este guvernată de un grup criminal organizat: dosirea raportului Kroll, oploșirea complicelui Leancă și protejarea condamnatului Șor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.