Vezi cum vei putea vota în turul doi din 15 noiembrie

0
96

Comisia Electorală Centrală  a anunțat astăzi modalitățile de votare pentru turul doi de scrutin al alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie 2020, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, declarațiile privind locul nou de ședere depuse la organul administrației publice locale sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin. Cererile privind votarea cu urna mobilă pot fi făcute până la ora 18.00 a zilei de 14 noiembrie 2020. În ziua de 15 noiembrie, cererile vor putea fi depuse numai până la ora 15.00. Cererile depuse pentru turul întâi nu sunt valabile și la turul al doilea.

Dacă alegătorul vrea să voteze la o altă secție de votare sau într-o altă localitate, el va depune o cerere la biroul electoral al secției de votare la care este arondat, va face dovada cu actul de identitate că are dreptul să voteze la această secție de votare și va primi un certificat pentru drept de vot. Certificatele eliberate pentru turul întâi nu sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin. Studenții și elevii vor vota în secția de votare care corespunde domiciliului sau a reședinței valabile sau pot solicita certificatul cu drept de vot.

Conform datelor CEC, pentru scrutinul din 15 noiembrie vor fi tipărite 3 605 517 buletine de vot.

Articolul precedentÎn al doilea tur de scrutin prezidențial, alegătorii sunt îndemnați să sesizeze neregulile în procesul de vot
Articolul următorTrebuie să știi, dacă pleci în Italia
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.