Vezi ce e cu „Căldură în noiembrie”, cum e „Iubirea la Oameni” dar mergi și la alte spectacole în acest weekend

0
65

Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit  ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă.

Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale copiilor voștri.

Iubirea la Oameni noiembrie 2022

Acest spectacol este „Un tablou din viața oamenilor în pragul iernii și așteptarea verii”. Cu toții trăim în așteptarea unui miracol, a fericirii, a iubirii. Dar ce facem pentru a merita, a obține și a păstraacest miracol. E posibil să numim relația dintre oameni, unde pasiunea, romantismul, ura, durerea, recunoștința se împletesc într-o singură minge – iubirea? Avem dreptul să judecăm eroii care au decis asupra unui păcat de moarte? Și de ce, doar când nimic nu poate fi reparat, ne gândim cum ar putea fi totul? Ce este, în cele din urmă, cu adevărat – iubirea de oameni? .. Da, aceasta este întotdeauna diferită…

Căldură în noiembrie

Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire , prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri. Teatrul nu dă răspunsuri la aceste întrebări, el vine să pună întrebări și deja de fiecare în parte depinde de alegerea pe care o va face.

Pasarea pre limba ei piere 2+

Toţi ne naştem cu darul de a rosti cuvinte, dar nu toţi ştim cum să le mînuim. E şi cazul Vrăbioiului lăudăros, care nu mai încetează să tot vorbească despre sine, obosindu-i pe toţi cei din jur. O păţeşte rău, este pedepsit şi înţelege pînă la urmă că lauda de sine  nu miroase-a bine.

MENAJERIA DE STICLĂ | PREMIERĂ

 MENAJERIA DE STICLĂ după Tennessee Williams este o dramă de familie cu oameni care trăiesc sub același acoperiș și care caută cu disperare să își găsească fericirea. Tocmai această aspirație devine motivul conflictelor, o luptă disperată pentru dreptul de a trăi viața în conformitate cu propriile dorințe și vise, descoperind universul speranțelor fragile, al deazamăgirilor și singurătăților…

„Flori de mină” de Csaba Szekely

”Flori de mină” este un spectacol tulburător, a cărui acțiune pare desprinsă din tabloul obscur al zilei de azi – situația din satele și orașele noastre. Textul reprezintă o descifrare a realității cu care ne confruntăm, o realitate în care luminiţa de la capătul tunelului refuză să se arate.
În pofida frustrărilor și a destinelor nenorocite pe care le prezintă dramaturgul, ”Flori de mină” nu este un spectacol sumbru, iar acest lucru se datorează textului care poartă amprenta unui umor specific, un umor amar, şocant, pe alocuri, chiar, poetic. E un umor plasat la limita dintre normalitate şi nebunie, ca și viața protagoniștilor de altfel.
Limbajul de care face uz dramaturgul este de o virulenţă eliberatoare, e un limbaj autentic, familiar, pe care îl auzim prin barurile și crâşmele din sate, în transport sau prin piețe.

Memoria

Sinopsis : Edmund şi Mari se trezesc fiecare într-un oraş completamente străin, în afara timpului lor, în care fiecare om se comportă ca şi cum i-ar cunoaşte de-o viaţă, oraş pe care nu îl pot părăsi decât ca rezultat al hazardului. O loterie. “Oare vrem să ştim adevărul?” Un love story la graniţa dintre vis şi realitate ce evită excesele melodramatice prin meditaţia din jurul fricii noastre de necunoscut.

Lecția

LECȚIA este o  piesă într-un act, o satiră hilară a educației bazată pe absurd.
Prin confruntarea  directă dintre Elevă și Profesor se evidențiază, de fapt, interacțiunea dintre putere și cunoaștere. Piesa reflectă și subliniază această luptă a individului care încearcă să supraviețuiască într-o societate în care există bariere între oameni. Ne amuză și ne tulbură, totodată, prin îmbinarea creată, paradoxal, dintre teroare, groază și comic, provocând un fenomen ilar.
Lecția prezintă portretul profesorului megalomaniac, el însuși o victimă, reflectă o satiră neagră a acaparării puterii.
Astăzi, Lecția este una dintre cele mai interpretate și mai citite piese ale lui Eugène Ionesco.

Labirint

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi şi scenarişti americani, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile personajului TY, poet și profesor universitar, ce reinterpretează mitul unui Don Juan modern, fascinat de varietatea personalităților feminine. Eroul se trezește implicat în trei scenarii, ușor absurde: reușește să lase gravide trei femei: Jen – prietena sa oficială, Maureen – vecina sa și Becca – studenta sa. Pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, TY realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc și de a-i împăca pe toţi cei afectaţi de momentul său de rătăcire.

3 + Cristina pe frecvența iubirii

Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” este o istorie a 3 bărbați, foști colegi de școală care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna regulat la un pahar de vorbă. De această dată întâlnirea are loc în apartament la Iura – de profesie fizician dar care nu a reușit să se bucure de o mare recunoaștere a meritelor sale, cu excepția faptului că a rămas fidel pasiunii pentru tranzistoare. Ceilalți doi sunt Nicu – om de afaceri care își înșală regulat soția și Relu – dealer de mașini, care nu-și înșală regulat soția. Totul ar fi fost bine, ca de obicei, dacă Iura nu ar fi tăinuit de ei faptul că a invitat la cină vechea lor iubire din anii de studenție, Cristina. Așadar, după aproape 20 de ani de la absolvire cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cu excepția faptului că despre invitata surpriză știe doar Iura. Cum vor reacționa Nicu și Relu și cum va fi împărțit mărul discordiei, urmează să aflați, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentOamenii au plătit câte 3000 de lei, dar au rămas fără apă: rânza moldoveanului, intrigi politice sau incompetență la Nimereuca? / VIDEO
Articolul următorCristina Manea: Vreau să trec de la un stil haotic, la un stil basic numit “garderoba capsula”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.