Veste tristă pentru mass – media finanțată din surse obscure : gata cu „ lafaua ”

0
291

În cadrul Forumului Mass-Media 2020, președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat  că va insista pentru ca mass-media din Republica Moldova să devină una echidistantă, independentă și transparentă.

Astfel, Maia Sandu a declarat că va insista ca Televiziunea Publică să devină una apolitică, iar banii publici să fie cheltuiți pentru jurnalism liber și independent cu informație veridică și nu manipulatorii. Președintele ales mai promite că va insista pentru aplicarea unor pedepse dure acelor instituții media care publică dezinformări cât și celor sponsorizate din surse obscure de persoane dubioase, de politicieni corupți sau prin utilizarea banilor publici.

La forum a participat și Peter Michalko, ambasadorul UE în Republica Moldova, care la rândul său a susținut declarațiile Președintelui ales, Maia Sandu, a mai adăugat și problema accesului la informației a jurnaliștilor dar și a bătut alarma asupra tendinței de creștere a dării în judecată a reprezentanților mass-media de către politicieni.

Ambasadorul UE și-a exprimat regretul că multe proiecte legislative, elaborate cu susținerea Uniunii Europene, încă nu au fost adoptate de către legislativul Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.