Valorile culturale, redate de tinerii pictori

0
27

Recent, la Colegiul de Arte ”Nicolae Botgros” din oraș a avut loc vernisarea expoziției de desene și pictură pentru copii cu genericul ”Repere culturale ale orașului Soroca”.

Evenimentul a încheiat concursul de creație lansat de Ministerul Culturii și desfășurat în parteneriat cu Secția locală cultură și turism. Tinerele talente au prezentat valorile culturale din Soroca prin perspectiva lor de artiști plastici, iar 6 cei mai talentați au fost premiați. Locul I la categoria de vârstă 7-14 ani a fost câștigat de Damian Vrancean, locul II de Tatiana Ţapu, iar pe locul III s-a plasat Dana Spînu. La categoria de vârstă 15-18 ani locul I a fost primit de Grigore Gram, locul II de Vasile Jaloba, iar de locul III s-au înverdnicit Roman Grosu și Roman Maistru. Premiile au fost înmânate de Andrei Chistol, secretar de stat al Ministerului Culturii. Desenele și picturile vor fi expuse până vinerea viitoare. Acțiunea face parte din proiectul comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei ”Strategii urbane ghidate de comunitate în orașe istorice (COMUS)”.


Articolul precedentМайя Санду проиграла, судя по всему, «борьбу» с мужчинами
Articolul următorUn nou director la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros”
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.