Valeriu Bordian : Situația cu COVID – 19 la Spitalul din Soroca este grea, dar nu dramatică

0
801

 În ultima vreme, mai mulți demnitari din medicină declară că, cel puțin la Chișinău, situația cu locurile din spitale pentru bolnavii de COVID-19 este dramatică și că nu este exclus ca foarte curând să nu mai existe locuri în secțiile ATI. Altfel, numărul zilnic de infectări confirmă aceste temeri.

Pentru a afla, care este situația la Spitalul raional din Soroca, ne-am adresat după informații domnului Valeriu Bordian, vice-directorul instituției. Iată ce ne-a relatat acesta: „În linii generale, situația cu COVID-19 la spitalul nostru este grea, dar nu dramatică. Inclusiv este încordată starea de lucruri în secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), dar facem față situației. Avem tot echipamentul, utilajul, medicamentele necesare. Nu sunt motive de îngrijorare și pentru bolnavii non-COVID 19 or, toate secțiile spitalului activează în regim normal. Cu toate acestea, chem toți sorocenii să respecte restricțiile impuse de medici și de autorități, să nu punem presiune pe lucrătorii medicali și să înțelegem cu toții că numai împreună, prin eforturi din partea tuturor vom putea ieși cu bine din această pandemie”.


Articolul precedentAtenție, agricultori! Până la 8 decembrie se depun cererile pentru solicitarea compensației
Articolul următor50 polițiști de frontieră de la Sectoarele Poliției de Frontieră „Cosăuți” și „Soroca” au donat astăzi sânge / VIDEO NO COMMENT
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.