Valentina Baran – „Sper că părinții mă vor ajuta ca visul meu să devină realitate” / GALERIE FOTO

0
434

Valentina Baran, în vârstă de 12 ani, elevă la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, din Soroca, are un hobby deosebit. Deși a atins vârsta de adolescent, ea încă iubește să modeleze lucruri faine din plastilină.

Fiind copil, și anume frecventând grădinița Struguraș”, ea a învățat să lucreze cu plastilina de la educatoare sa, Lilia Railean. Pe atunci ea încă nu știa cum se încălzește corect, cum se taie, cum se modelează și cum este să creezi un obiect final frumos. „Primele lucrări le-am confecționat cu ajutorul educatoarei mele de la grădiniță”, ne spune Valentina.

Totuși, cel mai valoros dascăl al fetei este mama sa. Ea, la fel ca și fiica Valentina are un hobby, doar că ea nu modelează ci croșetează. „Atunci când mămica are timp liber, eu îi țin companie și modelez. Uneori î-mi confecționez manichiuri, alte ori jucării, flori, dar cel mai des amenajez camerele noastre de locuit cu manufacturile mele”.

Valentina își vede viitorul strâns legat de ceea ce-i place și anume de modelare. Ea visează să devină o persoană vestită și să cucerească lumea cu lucrările sale. Pe lângă astea, ea vrea să  devină sculptor. „Sper că părinții mă vor ajuta, ca visul meu să devină realitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.