Va fi sau nu va fi subdiviziune regională a poliției la Soroca ?

0
262
fotografie simbol

Poliția ar putea fi organizată în subdiviziuni regionale. Mai multe amendamente la proiectul de modificare a Legii cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului au fost aprobate astăzi de către Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, Poliția va fi organizată în subdiviziuni teritoriale, grupate zonal în direcții regionale, care vor fi unități cu sau fără personalitate juridică, de competență teritorială. Acestea vor fi amplasate și își vor desfășura activitatea pe teritoriul uneia sau mai multor unități administrativ-teritoriale în baza regulamentelor de organizare și funcționare aprobate de șeful Inspectoratului General al Poliției.

De asemenea, în cadrul subdiviziunilor teritoriale vor funcționa inspectorate de poliție, secții și servicii, în funcție de întinderea teritoriului, de numărul populației, de numărul și de importanța obiectivelor economice și sociale. Proiectul de lege urmează a fi discutat în lectura a doua în plenul Parlamentului.

Acum urmează o logică întrebare: dacă această lege va fi adoptată, vom avea și la Soroca o astfel de subdiviziune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.