Una caldă și două reci: EFA face istorie la Ungheni, iar Inter și FC Visoca pierd puncte pe teren propriu

0
218

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a. Seria Nord

Trei puncte din nouă posibile au obținut cele trei echipe sorocene, în etapa ordinară a competiției care are menirea să mai dezmorțească atmosfera de profundă stagnare, în care se află „regele sportului” într-un raion care, ceva vreme în urmă, era printre cele fruntașe din republică. Este drept că așteptările noastre erau altele, dar, cum se zice în astfel de cazuri, să ne bucurăm de ceea ce avem și să sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți și fotbalul mare va veni și pe malul Nistrului.

Vestea cea mare a venit de la Ungheni, unde gazdele de la Barsa au pierdut cu scor de neprezentare, 0-3, în fața fotbaliștilor de la EFA (Visoca). Este drept că echipa din nordul raionului Soroca are o evoluție excelentă în această ediție de campionat, dar de data aceasta a fost umilită o formație care nu doar poartă un nume sonor, Barsa, dar mai vine dintr-un oraș cu frumoase tradiții fotbalistice. De altfel, soarta meciului a fost decisă în primele 45 de minute, când visocenii au marcat de două ori – prin Andrei Stratan (minutul 27) și Daniel Lungu (45). Nici în mitanul secund gazdele nu au putut marca, în schimb oaspeții au făcut scorul mai mare și mai frumos pentru statistici, un sec 3-0, golul fiind marcat de Nikita Iambaiev (83). După această victorie visocenii și-au consolidat poziția de vice-lider, iar viitorul echipei sună foarte bine.

Pe de altă parte, chiar dacă sorocenii de la FC Inter, în rol de gazde, au fost învinși de bălțenii de la FC Olimpia jocul echipei de pe ultimul loc s-a schimbat în bine și victoria obținută în etapa precedentă poate fi ușor explicată. Păcat doar că echipa din Soroca a avut în această sâmbătă un adversar prea puternic, care nu le-a permis celor de la FC Inter să lege două victorii sau măcar să adune încă un punct la cele trei. Sincer vorbind, scorul înregistrat după prima repriză (1-1) nu reflecta ostilitățile din teren și nu cred că multă lume din cele câteva zeci de microbiști își făcea iluzii că sorocenii ar putea obține punct sau puncte în această confruntare. Până la urmă, bălțenii au marcat încă două goluri în repriza secundă și, implicit, a câștigat echipa cea mai bună (care, de altfel, a venit la Soroca cu un grup de susținători care au creat o atmosferă de „fotbal mare” și la Soroca). Golurile din acest meci au fost marcate de Ovidiu Șchiopu (22), respectiv Artur Dobrovinschi (42) și Maxim Țâmpov (79) și Anatolie Mateițov (90). După acest meci, de altfel, peste media campionatului, pe un teren dezastruos, m-am prins cu ideea că formația din Bălți ar putea fi principala adversară a celor de la EFA, în lupta pentru promovară or, s-ar putea ca „vulturilor” de la Sângerei să „le cadă aripile”…

FC Visoca a pierdut, cu părere de rău, pe teren propriu meciul cu „feroviarii” din Ocnița și au coborât în clasament. La o adică, au existat premise ca visocenii să opună rezistență echipei de pe locul trei, dar cea mai rezultativă formație din Seria Nord a marcat câte un gol în fiecare repriză – Serghei Antonovici (32) și Eugen Blajco (89) – și a plecat acasă cu cele trei puncte și cu un loc garantat pe podium.

Să menționăm și victoria, în deplasare, a fotbaliștilor de la Pepeni și victoria, la limită, a liderului, în duelul de la Țarigrad. Iată rezultatele tehnice ale etapei: CF RÂȘCANI-FC PEPENI: 1-2; FC ȚARIGRAD-VULTURII CUTEZĂTORI: 0-1; FC VISOCA-LOCOMOTIVA: 0-2; FC GRĂNICERUL-FC EDINEȚ: 3-1; CF BARSA-EFA: 0-3; FC INTER-FC OLIMPIA: 1-3.

Clasamentul la zi se prezintă astfel:

Etapa cu numărul 10 se va disputa sâmbătă, 14 octombrie. EFA și FC Inter au meci direct, la Visoca, iar FC Visoca are meci foarte greu, la Sângerei, cu liderul la zi. În celelalte meciuri se întâlnesc CF Râșcani-FC Țarigrad, Locomotiva-FC Grănicerul, FC Pepeni-FC Olimpia și FC Edineț-FC Barsa. (Dan AOLEI)

Articolul precedentCum recunoști carnea de pui tratată cu hormoni și cum să o gătești în siguranță
Articolul următorCureșnița Nouă — satul de 100 de ani
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.