Un plan modern de renovare a Liceului Teoretic “Petru Rareș” din Soroca a fost prezentat la o consultare publică / VIDEO

0
524

Liceul Teoretic “Petru Rareș” este unica instituție de învățământ din raionul Soroca inclusă în Rețeaua de Școli Model, ce se vrea a fi creată de Ministerul Educației și Cercetării. Astfel în instituție, în cadrul consultărilor publice, a fost făcută o prezentare a transformărilor ce urmează a fi realizate.

La eveniment au participat autoritățile publice locale, reprezentanții proiectului, conducerea liceului, profesori, părinți și elevi.

Amintim că proiectului „Îmbunătățirea calității educației” prevede renovarea și dotarea integrală a 35 de instituții de învățământ general din Republica Moldova. “Scopul inițiativei este de a crește accesul elevilor din medii defavorizate, în special a celor din localitățile mici din mediul rural, la educație de calitate, se spune în comunicatul Ministerului Educației și Cercetării. Cele 35 de instituții de învățământ general din republică, câte una din fiecare raion, urmează a fi renovate totalmente și dotate cu tot ce este necesar pentru a asigura calitatea procesului de studiu și corespunderea la cele mai înalte standarde în domeniu. Aceasta înseamnă investiții în infrastructură, modernizarea conținuturilor educaționale, echipamente digitale de ultimă generație, săli de curs și laboratoare performante, terenuri de sport, transport, alimentație gratuită, etc. La selectarea școlilor s-a ținut cont de mai multe criterii, inclusiv numărul de elevi care își fac studiile în aceste instituții să fie de minim 500, școlile să dispună de 200 de locuri libere pentru a primi elevi din alte localități. La prima etapă vor fi incluse 10 instituții, din cele 35 din Rețeaua Școlilor Model, renovarea urmând să se facă în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității educației”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Investițiile necesare pentru crearea Rețelei celor 35 de școli model se ridică la 70 mln euro, la etapa actuală fiind identificate 14,5 mln euro”.


Articolul precedentDepresia, ”iubita” nemiloasă a lui George Bacovia. Poetul a refuzat să meargă la propria nuntă: ”Vine întunericul!”
Articolul următor„Frunze de dor” – împletite cu dor… la Gimnaziul Schineni
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.