Un pacient în vârstă a fost trimis viu la morgă / VIDEO

0
733

Cel mai recent clip de pe reţelele sociale arată o scenă de coşmar pentru un pacient din Shanghai: persoane care încarcă un cadavru înfăşurat într-un cearşaf galben, în curtea unui spital pentru bătrâni. Portarii cheamă o asistentă, îi fac semn să deschidă geanta, pentru că au observat că din interior vin semne de viaţă, informează Mediafax.

În acel moment, asistenta se întoarce la cabinet, se consultă cu superiorii şi acceptă să ia aşternutul înapoi şi să aducă pacientul încă în viaţă sau nedecedat în secţie.

O scenă de haos pentru un pacient COVID-19, emblematică a numeroaselor anxietăţi provocate de valul de COVID-19 care asediază Shanghaiul de la începutul lunii martie.

Este în „condiţii stabile”
Infecţiile în rândul celor 26 de milioane de locuitori sunt în sfârşit în scădere (ieri au fost aproximativ 7.000). Totalul a depăşit 600.000, marea majoritate sunt asimptomatici, dar toţi ajung în izolare, în centre în care condiţiile de igienă şi primire sunt critice. Până pe 17 aprilie, autorităţile nu au raportat niciun deces, deşi de zile circulă informaţii despre zeci de decese în adăposturi şi case de îngrijire pentru bătrâni.

Videoclipul care a devenit viral pe rețelele sociale, de la spitalul de bătrâni Xinchangzheng, din cartierul Putuo, pare să confirme suspiciunile legate de criza din unităţile spitaliceşti din Shanghai. Autorităţile au deschis o anchetă în cazul acestui pacient, fără a dezvălui, însă, dacă pacientul din sacul morţii era infectat cu COVID-19 sau nu. Condiţiile acestuia „sunt stabile”, au transmis medicii

SURSA: Mediafax

Articolul precedentConsiliul Raional Soroca are o nouă consilieră
Articolul următorPrimăria Soroca a alocat 275.000 de lei pentru schimbarea scaunelor de la stadionul municipal / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.