Un francez riscă trei ani de închisoare pentru falimentarea intenționată a unei întreprinderi  din Soroca

0
327

Un cetăţean al Franţei, care administra activitatea unei firme din România, riscă să fie condamnat în Republica Moldova pentru falimentarea intenționată a unei întreprinderi din Soroca, care a cauzat daune de peste trei milioane de lei atât salariaţilor, cât şi partenerilor de afaceri.

Procuratura Anticorupţie a finalizat umărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată. Potrivit probelor, în intervalul anilor 2008 – 2010, inculpatul, care administra o firmă din Botoşani, iar ulterior a fondat o întreprindere în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte şi în oraşul Soroca, prin mai multe scheme frauduloase, intenționat, a creat situația financiară dificilă a firmei din Soroca. „Din cauza tranzacțiilor dubioase efectuate de către acesta, întreprinderea din Soroca nu a fost capabilă de a-şi desfășura activitatea economică normală, să-şi onoreze obligațiunile de plată a datoriilor creditare în sumă de 1,8 milioane lei şi creanțelor salariale față de angajați de circa 1,3 milioane lei, prejudiciind părțile vătămate în proporții deosebit de mari”, se spune în comunicatul Procuraturii Generale.

  Fiind audiat de procurori, învinuitul nu și-a recunoscut vina. Pentru această infracțiune norma penală prevede amendă de până la 1350 unități convenționale sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

(tv8.md)

Articolul precedent(Foto)100 de copaci în Anul Centenar
Articolul următorA apărut o nouă ediție a ziarului “Observatorul de Nord”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.