Un câine turbat depistat în satul Băxani, animalul a fost nimicit

0
135

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor informează despre apariția unui focar de pesta porcină africană și a altui caz de rabie în Republica Moldova. ANSA a prezentat raportul privind situația epizootică din Republica Moldova și din regiunea înconjurătoare în perioada 25.03.2023 – 31.03.2023.

S-a identificat un focar de rabie la un câine din localitatea Băxani, raionul Soroca. Cadavrul animalului afectat de rabie a fost nimicit, conform procedurilor, iar animalele din localitate au fost supuse vaccinărilor antirabice. Totodată se iau măsuri de control și de eradicare a focarului de boală, în conformitate cu Ordinul ANSA nr. 52 din 04 martie 2015.

În cadrul raportului s-a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probe recoltate de la două cadavre de mistreți găsite în pădurea localității Valea Mare, raionul Ungheni, în apropierea râului Prut. În zona respectivă se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, au fost introduse măsuri de carantină și au fost stabilite zona de protecție și zona de supraveghere. În plus, se efectuează controale pentru mișcarea animalelor în interiorul țării, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți, precum și dezinfecții și deratizări.


Articolul precedentZăpada în aprilie: un fenomen rar sau o nouă normalitate? / VIDEO
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Mă duc până la cămin să sperii studenții
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.