Un bărbat din Drochia a vrut să cumpere un tractor, dar a fost înșelat cu 8500 de euro

0
194
Image by moerschy from Pixabay
Image by moerschy from Pixabay

Un bărbat din Drochia, dorind să cumpere un tractor, a apelat la o platformă de comerț online, unde a fost înșelat cu suma de 8500 de euro. Făptașii, unul rezident al capitalei și celălalt din regiunea transnistreană, au postat un anunț fals pe această platformă, oferind spre vânzare un tractor marca „Belorus-820”.

Drochianul de 37 de ani, dorind să procure tractorul, a contactat suspecții. În urma discuțiilor telefonice purtate între 17 și 19 iunie și a unei recipise întocmite, victima a fost înșelată să plătească suma de 8500 de euro. După ce au primit banii, suspecții nu și-au respectat obligațiile contractuale și nu au livrat tractorul, refuzând ulterior să răspundă la apelurile telefonice ale victimei.

În urma plângerii depuse de victimă pe 19 iunie, polițiștii din Drochia și Bălți, împreună cu echipe de patrulare, au reușit să localizeze suspecții. Aceștia au fost opriți în timp ce se deplasau spre raionul Sîngerei, într-un autoturism Toyota. În timpul interogatoriului, bărbatul de 32 de ani din regiunea transnistreană a recunoscut că deține suma de 8.500 de euro, obținută prin vânzarea fictivă a tractorului.

Cei doi suspecți sunt acum cercetați penal pentru comiterea escrocheriei săvârșite de două sau mai multe persoane, cauzând daune în proporții considerabile. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă între 42.500 și 67.500 lei sau închisoare de la 1 la 5 ani.


Articolul precedentO întreprindere din Soroca angajează inginer geodez cu salariu de 17.000-18.000 de lei
Articolul următorTatăl lui Guguță a murit…Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.