Trei locuri pentru studenți din Republica Moldova care vor să învețe la universitățile cu profil militar

0
88

   Trei studenţi din Republica Moldova vor putea să îşi continuie studiile superioare în domeniul militar pe unul din locurile puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale din România, pentru anul universitar 2020-2021. Potrivit moldovabussines.eu, Direcţia Generală Management Resurse Umane din România a aprobatePlanul de şcolarizare privind admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar la programele de studii universitare de licenţă în anul universitar 2020-2021, pe locurile Ministerului Apărării Naţionale.

Astfel, din cele şapte locuri alocate Universității Naționale de Apărare ,,Carol I” , unul este rezervat pentru un candidat din Republica Moldova, toate urmând să fie ocupate prin concurs.

Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” are alocate 170 de locuri, unul fiind pentru studenţi din Republica Moldova, iar din cele 46 de locuri alocate  Institutului Medico-Militar, unul va putea fi ocupat de un student din Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, “la fel ca în aproape toate instituţiile civile de învăţământ superior, admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar se face pe baza mediei de la bacalaureat, cu excepţia Institutului Medico-Militar, care nu face obiectul admiterii prin repartiţie şi ale cărui locuri se vor ocupa conform regulamentelor acestor instituţii”.

sursa: tvrmoldova.md

Articolul precedentPărinții sunt împotriva studiilor la distanță și doresc revenirea la învățământul „clasic”
Articolul următor+351 cazuri noi de COVID-19 confirmate astăzi în republică: Virusul nu a ocolit nici raionul Soroca
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.