Tradiţii şi obiceiuri în Miercurea Albă. Ce nu au voie să facă femeile, puţini credincioşi mai ţin cont

0
73

La fel ca în alte zile din Săptămâna Luminată, și în Miercurea Albă trebuie să respecți o serie de tradiții și obiceiuri ce s-au perpetuat de-a lungul timpului, din generație în generație. Bărbații pot desfășura unele activități în timpul zilei, însă femeile nu. Iată despre ce este vorba!

În Miercurea Albă, bărbații au voia să muncească la câmp. Femeilor le este interzis să facă acest lucru. În schimb, este se pot ocupa de treburile gospodărești, fiind una dintre puținele zile din săptămâna curentă când se pot spăla rufele.

Pentru că, în general, este interzis să muncești, această zi mai poartă denumirea de „Nunta șoarecilor”. Se spune că cine va munci va atrage la masă rozătoare și vor fi blestemați să nu aibă parte de merinde tot anul. Miercurea Albă este una dintre zilele când credincioșii au dezlegare la mâncărurile „de dulce”, datorită Învierii Domnului Iisus Hristos, precum și la pește.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCorul „BALADA” din satul Măgdăcești a câștigat ediția a XXVI a Concurs  zonal de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”
Articolul următorSondaj: Cum să-i pomenim corect pe răposaţi de Blajini?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.