Top 7 articole de pe www.observatorul.md din această săptămână

0
56

Observatorul de Nord continuă să vă prezinte topul articolelor populare pe www.observatorul.md, selectându-le pe cele mai citite sau vizionate. Poate pe unele dintre ele nu ați reușit să le vedeți și vă va fi interesant să le citiți în acest sfârșit de săptămână. Deci, iată-le:

Locul 7:  Primăria întreabă sorocenii dacă sunt de acord să plătească 4 lei în transportul municipal, cu 1227 vizualizări.

Primăria municipiului Soroca invită cetățenii să participe la consultări publice privitor la majorarea „tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier contra cost de persoane în trafic local (municipiul Soroca)”, informează autoritățile locale. Propunerea vine după discuția cu transportatorii din municipiul Soroca, care cer majorarea prețului pentru o călătorie de la 3 la 4 lei.

Locul 6: Serghei Manchevici, despre bolile urinare și funcția principală a rinichilor / VIDEO, cu 1254 vizualizări.

Rolul principal al rinichilor este de a filtra sângele de toate toxinele care se acumulează în organism. Rinichii mai formează hormonul care ține sub control tensiunea arterială la om. Ajută la creșterea eritrocitelor și la întărirea oaselor.

Locul 5: Ce drumuri din raionul Soroca își propun autoritățile să le repare în acest an?, cu 1622 vizualizări.

La ședința Consiliului Raional Soroca, din 17 februarie 2022, unul dintre proiectele propuse spre examinare, este cel de aprobare a Programului de reparație și întreținere a drumurilor publice locale din raionul Soroca pe anul 2022.

Locul 4: Ce profesie are baronul Artur Cerari, și cum a făcut primele sute de mii de ruble? / VIDEO, cu 1623 vizualizări.

Alexandru Lozanciuc se întreba în faimosul său cântec, de unde au romii din dealul Sorocii atâția bani? Artur Cerari, baronul romilor din Republica Moldova, ne-a vorbit în cadrul emisiunii “Interviu cu soroceni” și despre acest lucru. El ne-a povestit despre profesiile sale și cum făcea sute de mii de ruble alături de tatăl său, vestitul Mircea Cerari.

Locul 3: Cine sunt câștigătorii Concursului „Colindul și Cântecul de stea – rădăcini și tradiții” din raionul Soroca? / VIDEO, cu 1556 vizualizări.

Au fost făcute totalurile Concursului „Colindul și Cântecul de stea – rădăcini și tradiții”, organizat de Secția Cultură și Turism Soroca, care s-a desfășurat online. Concursul face parte din Programul Raional „Patrimoniul cultural – Totalitate de valori ale neamului”, iar membrii juriului au avut menirea să-i aleagă pe cei mai buni dintre cei buni. S-a pus accent nu doar pe colindele culese ci și pe cercetarea tradițiilor sărbătorilor de iarnă.

Locul 2:  FOTOGRAFIA ZILEI: Energia vântului vine și de la Visoca, cu 1858 vizualizări.

Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri.

Locul 1: 21 de familii din Soroca ar putea fi obligate să elibereze locuințele sociale / VIDEO , cu 5386 vizualizări.

La ședința Consiliului Raional Soroca din 17 februarie 2022, unul dintre subiectele de pe ordinea de zi este și cel cu privire la rezoluțiunea contractelor cu beneficiarii locuințelor sociale din municipiul Soroca. 20 de familii nu mai întrunesc condițiile Regulamentului cu privire la modul, selectare și distribuireа locuințelor, iar într-un caz este vorba de neachitarea chiriei apartamentului, fiind acumulată o datorie de 17530 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.