Top 7 articole de pe www.observatorul.md din această săptămână

0
28

Observatorul de Nord continuă să vă prezinte topul articolelor populare pe www.observatorul.md, selectându-le pe cele mai citite sau vizionate. Poate pe unele dintre ele nu ați reușit să le vedeți și vă va fi interesant să le citiți în acest sfârșit de săptămână. Deci, iată-le:

Locul 7:  Ce instituții de învățământ din raionul Soroca ar putea primi bani (și câți) pentru reparații capitale? ,  cu 1088 vizualizări.

La 5 mai s-au întrunit în ședință ordinară Consiliul Raional Soroca. Printre proiectele de pe ordinea de zi se regăsește și cel de alocare a mijloacelor financiare din componenta raională pentru instituțiile educaționale.

Locul 6:  Nicolae Bulat: „Bandiții au amăgit-o și dus-o într-un sarai, de acolo s-au tot auzit țipete până vocea ei s-a stins” / VIDEO ,  cu 1536 vizualizări.

Expoziția ”Copilăria în Gulag” prezintă imagini foto-documentare care reflectă viața copiilor basarabeni condamnați la deportare, foamete, rusificare, îndoctrinare și excizare forțată din propriile familii în perioada 1940-1941 și 1944-1953. Urmare a politicilor represive ale regimului totalitar-comunist în RSS Moldovenească și deportărilor staliniste din anii 1941, 1949 și 1951, din RSS Moldovenească au fost deportați circa 20.000 de copii; doar în al doilea val de deportare din 5-6 iulie 1949 fiind deportați 11.899 de copii.

Locul 5: Femeie gravidă ucisă de o mașină din cortegiul prim-ministrului. Vezi unde s-a întâmplat nenorocirea.  ,  cu 1545 vizualizări.

Tragedia s-a întâmplat la o intersecție din capitala Armeniei, Erevan – o mașină din cortegiul primului ministru a lovit mortal o tânără gravidă, Sona Mnatsakanyan, în vârstă de 28 de ani.

Locul 4:  Cu mașina de serviciu și în zile de odihnă?! ,  cu 1893 vizualizări.

La redacție ne-a fost trimisă o fotografie cu mașina de serviciu a vicepreședintei raionului Soroca, Alla Bordianu, parcată în zi de odihnă în preajma pieței din centrul municipiului Soroca.

Locul 3:  Viorel Țâmbaliuc este noul director al Penitenciarului nr.6 din Soroca ,  cu 2449 vizualizări.

Recent, Administrația Națională a Penitenciarelor a publicat Lista candidaților care au promovat concursul pentru ocuparea funcțiilor publice cu statut special de conducere vacante din cadrul sistemului administrației penitenciare.

Locul 2: Soroca se află la doar 77 km de cel mai mare depozit ilegal de arme din Europa de Est  ,  cu 2584 vizualizări.

Își fac griji că se află în apropiere de cel mai mare depozit ilegal de arme din Europa de Est și se simt neputincioși în fața unei eventuale explozii, întrucât nimeni nu se interesează de părerea lor. Este vorba despre locuitorii orașului Rezina, amplasat la o distanță de puțin peste 30 de kilometri de localitatea Cobasna din stânga Nistrului, unde sunt stocate circa 20 de mii de tone de muniții și echipamente militare, informează AGORA.

Locul 1:  Orașul ucrainean Jmerinka, aflat la 100 km de Soroca, cea mai apropiată localitate bombardată de Federația Rusă ,  cu 5295 vizualizări.

Bombardamente au avut loc luni în orașele ucrainene Jmerinca și Kozeatîn din regiunea Vinița, aflată la graniță cu Republica Moldova. Administrația regiunii spune că sunt victime, informează AGORA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.