TOP 5, când este vorba de încrederea populației

0
40

După cum arată Barometrul Opiniei Publice, Biserica și Primăria se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor R. Moldova. La coada clasamentului însă, se poziționează, ca de obicei, partidele politice.

 Potrivit sondajului, 35% dintre cei chestionați au declarat că au foarte multă încredere în Biserică, care este urmată de Primărie cu 12,3%. În topul încrederii au mai intrat armata și poliția, iar pe cea de-a cincea poziție se află mass-media. Președintele țării se poziționează pe cel de-al șaselea loc, iar în Guvern au foarte multă încredere doar 2,6% dintre persoanele care au participat la sondaj. Justiția se bucură de foarte multă încredere doar din partea a 1,2% dintre cetățenii, iar în Parlament și partide politice au încredere sub două la sută dintre cei intervievați.

Sondajul a fost efectuat în perioada 8-20 Octombrie, pe un eșantion de 1224 de persoane din 84 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova (cu excepția regiunii transnistrene), eroarea maximă fiind de ±3%.


Articolul precedentAstăzi – 414 noi cazuri de Covid-19. Raionul Soroca poate ieși din „zona portocalie” și reveni în „zona roșie”
Articolul următorAstăzi, la Soroca va ploua, iar în termometre vor fi +15 grade Celsius
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.