TOP 5, când este vorba de încrederea populației

0
39

După cum arată Barometrul Opiniei Publice, Biserica și Primăria se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor R. Moldova. La coada clasamentului însă, se poziționează, ca de obicei, partidele politice.

 Potrivit sondajului, 35% dintre cei chestionați au declarat că au foarte multă încredere în Biserică, care este urmată de Primărie cu 12,3%. În topul încrederii au mai intrat armata și poliția, iar pe cea de-a cincea poziție se află mass-media. Președintele țării se poziționează pe cel de-al șaselea loc, iar în Guvern au foarte multă încredere doar 2,6% dintre persoanele care au participat la sondaj. Justiția se bucură de foarte multă încredere doar din partea a 1,2% dintre cetățenii, iar în Parlament și partide politice au încredere sub două la sută dintre cei intervievați.

Sondajul a fost efectuat în perioada 8-20 Octombrie, pe un eșantion de 1224 de persoane din 84 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova (cu excepția regiunii transnistrene), eroarea maximă fiind de ±3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.