Tinerii donează sânge și salvează vieți (FOTO/VIDEO)

0
51

Cozi de zeci de tineri s-au format în această dimineață la Secția de transfuzie a sângelui din incinta Spitalului raional Soroca. Primii care au răspuns apelului de a dona binevol sânge sunt elevii Colegiului “Mihai Eminescu”, care au hotărât să facă un act de caritate și să ofere celor care au nevoie o șansă la viață.

“Tinerii sunt receptivi și au răspuns pozitiv la îndemnul nostru. Campania este direcționată în deosebi către tineri deoarece ei sunt mai ușor de organizat și doresc să facă acest pas. Unii ne-au lăsat datele lor de contact. După două luni au dreptul să doneze din nou”, ne-a spus șefa Secției, doamna Ludmila Crețu.

Astfel, potențialii donatori beneficiază de mai multe consultații medicale și suport din partea medicilor.

dsc_0648

“M-am decis rapid să vin să donez sânge. Nu mi-a fost teamă, cu toate că donez pentru prima dată”, a spus Valeriu Curiatnicov, elev.

“Împreună cu prietena mea planificasem de mai mult timp să venim și să donăm sânge, doar că nu știam unde să ne adresăm. Și iată că s-a ivit această ocazie. Cred că în acest fel într-adevăr poți salva viața cuiva”, a menționat Daniela Grădinaru, elevă.

“Cred că este foarte important să donăm. În prezent sângele este indispensabil pentru multe spitale din țară. Aici putem beneficia de mai multe analize și, în plus, chiar este recomandabil pentru sănătatea nostră. Sângele are capacitatea de a se regenera o dată la două luni, deci este vital pentru organism să donăm”, zice Alina Burghelia, care ne-a mărturisit că nu este ultima oară când face acest pas.

Elevii de la colegiu îndeamnă tinerii din întreaga țară să facă un act caritabil și să doneze sânge. Chiar dacă nu cunosc cine va fi beneficiarul, ei consideră că cel mai esențial este faptul că vor contribui la salvarea de vieți omenești.

Următorii în lista potențialilor donatori sunt tinerii de la Colegiul Tehnic Agricol și Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”.

Campania de donare și informare a tineretului studios privind donarea voluntară de sânge cu genericul „Fiecare picătură de sânge înseamnă un zâmbet” este derulată de Ministerul Sănătății de comun cu Centrul Național de transfuzie a Sângelui și Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Republica Moldova, până la finele lunii noiembrie.


Articolul precedentFotografia Zilei – Havuzul pe care îl poți trece cu vederea
Articolul următorAccident rutier soldat cu moartea unei persoane, în apropiere de Hristici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.