Tinerii din Cremenciug au salubrizat malul râului după inundație

0
151

Membrii Grupului de Inițiativă „Vocea tinerilor Cremenciug” au participat la activitatea de voluntariat cu genericul „Dacă nu Noi, atunci Cine?”. Scopul acestei activități a fost de a aduce în ordine o porțiune de teren de pe malul râului Nistru, după ce ploile abundente de pe teritoriul republicii a provocat creşterea nivelului apei, făcând ca râul să iasă din albia sa.

 

’’Apele mari au inundat gospodării și culturi agricole de pe malul râului. A avut de suferit și izvorul din stânca satului Cremenciug, cât și zona amenajată pentru odihna trecătorilor. Zona a fost construită și amenajată în anul 2019, în cadrul proiectului „Cremenciug – Colțișor de rai”, cu suportul administrației publice locale Cremenciug. La care au contribuit şi oamenii de bună credință care și-au adus aportul de muncă, surse financiare și materiale’’, comunică într-o postare pe rețele sociale lidera grupului, Maria Beila.

Potrivit sursei, apele puternice ale râului au dus mesele și scaunele la câțiva zeci de metri. Astfel, 10 membri aictivi ai grupului de tinerii activiști „Vocea tinerilor Cremenciug” au adunat toate detalile și le-au scos de sub noroaie și crengi, aducându-le din nou la locul lor. În timpul apropiat, tinerii își propun să organizeze lucrări de curățire și instalare a acestor obiecte la locurile lor.

 

Gruplul de Inițiativă din Cremenciug a fost creat în anul 2019, în cadrul proiectului Abilitarea civică a tinerilor spre o comunitate prosperă, implementat de Asociația Părinților și Educatorilor Cremenciug, finanțat de fundația Este Europeană, în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și cu suportul APL Cremenciug. Asemenea acțiuni sunt desfășurate frecvent în localitate, cu implicarea tinerilor activiști.

 

 

’’Mulțumim mult tinerilor pentru activismul, insistența și dorința de participare în dezvoltarea comunității. Din partea locuitorilor ne rămâne doar să-i susținem și să-i încurajăm pentru activismul lor. La mai mult și la mai mare!’’, menționează doamna Beila. 

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articolul precedentDumbrăveanu rămâne fără ordin – Dodon s-a răzgândit
Articolul următorMai sus de Soroca au avut loc scurgeri de petrol în Nistru
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.