Teatrul “Veniamin Apostol” din Soroca va găzdui un spectacol interzis copiilor

0
128

În ajunul Zilei Mondiale a Teatrului, la Soroca va fi pus pe scenă spectacolul „Dureri fantomă”. Spectacolul este prezentat la 26 martie, orele 14:00 și 17:00, de Teatrul „Alexei Mateevici” din Chișinău, realizat în cadrul programului universitar MASTERAT al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

„Există pe lume un depou de tramvaie ”Nordului” i se spune. Ziua întreagă, aici se târăsc tramvaiele cu boturile tatuate. Dau roată pe centură și încremenesc înaintea ieșirii. Acest depou are și-un cimitir al său, acolo sunt duse vagoanele moarte, de la care se scot apoi piesele mai mult sau mai puțin utile, ca niște organe pentru transplant. Iar ceea ce nu prezintă interes, se descompune încet sub acțiunea ploii și a timpului – putrezește, ruginește și se năruie. În cimitirul ăsta se află un vagon mic, transformat în spațiu de locuit. Aici își țin turele paznicii angajați de administrația depoului să țină tramvaiele moarte la distanță de tot felul de amatori de metale colorate. În vagon nu e prea curat, însă mizeria de aici e una specială – sacră. Dacă ea n-ar exista, cu siguranță că n-ar exista nici vagonul ăsta, nici cimitirul, nici depoul de tramvaie, n-ar exista nimic pe lume.”
 
Spectacolul DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev (traducere: Bogdan Budeș), este regizat de Luminița Țâcu, iar pe scenă vom vedea actorii Victor Untilă, Petre Dragancea și Giasti Sirah. Atenție, spectacolul conține limbaj licențios (+16).

Deși suferinzii, de cele mai multe ori, nu merg la doctor neapărat DE ZIUA PROFESIONALĂ DOCTORULUI, cei „bolnavi de teatru”, pot merge la spectacole, chiar în zilele de sărbătoare ale TEATRULUI!!! Informații suplimentare la nr. de tel.: 023023009.
adresa Teatrului: str. INDEPENDENȚEI 73 A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.