Procesul de construire a modelului de educaţie în şi pentru democraţie e complex şi trebuie să angajeze nu numai grupul de cadre didactice din sistemul naţional de învăţământ, ci şi părinţii, instituţiile culturale, mijloacele de comunicare în masă — într-un cuvânt, societatea în ansamblul său. Scopul final al educaţiei îl constituie dezvoltarea copilului pentru a se putea manifesta ca subiect social activ.
Acest lucru este posibil doar dacă familia în care trăieşte şi se formează copilul, şcoala la care învaţă şi comunitatea, prin acţiunile sale, îl fac să se simtă protejat şi să-şi dezvolte personalitatea. În acest context, elevii împreună cu cadrul didactic Răileanu Maia din IP Gimnaziul Voloave sunt implicați în două proiecte: Tekwill în fiecare școală (Design grafic) și Hai Club YES (Învățarea prin serviciu). Cel din urmă proiect având ca parteneri Corpul Păcii, Hai Club, Comunitatea YES și Ecovisio a dat posibilitate elevilor de a crea clubul Tinerii Ecologiști. În cadrul clubului elevii discută, abordează teme de mediu, ecologice, planifică acțiuni de voluntariat, studierea și aplicarea în practică a unor platforme educaționale online și chiar implicarea în alte proiecte. În urma acestor două proiecte elevii au beneficiat de două laptopuri. Donațiile vor facilita lucrul elevilor și a cadrelor didactice în implicarea altor activități de promovare a imaginii școlii. Succesul înseamnă să obții ceea ce-ți dorești. Fericirea înseamnă să-ți dorești ceea ce obții. (Maia Raileanu, profesoară)
AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).