Subvenționarea celor care au fost în șomaj tehnic se prelungește până la 31 septembrie

0
204

 Guvernul a aprobat prelungirea, până la 30 septembrie, a termenului de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale, care au instituit şomaj tehnic şi/sau staţionare conform prevederilor Codul muncii. Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Finanțelor, transmite MOLDPRES.

 „Se prelungește, până la 30 septembrie 2020 inclusiv, termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare, prevăzut în art. II din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative”, indică hotărârea Executivului. Proiectul de decizie nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens. Mecanismul de subvenționare, prevăzut de art. II din Legea nr.69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea unor acte normative, a fost stabilit pe perioada 16 mai – 30 iunie 2020, iar Guvernul a fost abilitat cu dreptul de a prelungi termenul de aplicare a acestui mecanism.

Anterior, acest mecanism a fost extins până la 31 iulie, după care până la 31 august.


Articolul precedentO femeie a dispărut fără urmă de câteva zile. Dvs nu ați văzut-o?
Articolul următorÎn comparație cu alții, la Soroca virusul nu mai este atât de agresiv…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.