STOP PESCUIT: A început perioada de prohibiţie

0
642

Din 1 aprilie a demarat perioada de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale. Timp de 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova nu se permite pescuitul. Un ordin în acest sens a fost semnat de Agenţia de Mediu, informează moldpres.md.

În perioada prohibiţiei, patrulele Poliției de Frontieră își vor ajusta misiunile de protejare a resurselor piscicole în ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la hotar, cât și în zona de frontieră. Acestea vor fi efectuate prin utilizarea frecventă a ambarcațiunilor, tehnicii de serviciu, mijloacelor speciale și echipamentului din dotare, respectând strict, totodată, măsurile de protecție individuală, impuse de riscurile provocate de noul coronavirus COVID-19.

“În timpul prohibiției se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma lui cu unelte de pescuit. În cazul constatării încălcării prevederilor din acest ordin, polițiștii de frontieră vor acţiona în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare”, conform Poliţiei de Frontieră.

Pe perioada stării de urgență (17 martie – 15 mai) a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții sunt făcute doar pentru activitățile ce nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a hotarului.

„Toate persoanele care vor fi depistate în limitele zonei menționate, urmează a fi identificate sub aspect de subiect al regimului de autoizolare, iar în cazul constatării acestor încălcări persoanele în cauză devin pasibile de răspundere contravențională”, atenţionează Poliţia de Frontieră.

De asemenea, Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale, dispoziţiile căreia sunt obligatorii şi executorii în perioada stării de urgenţă, a decis în şedinţa de 31 martie că „moratoriul instituit asupra controalelor de stat nu se aplică asupra controlului efectuat în privința inspectării fondului forestier și acvatic de stat”.

Articolul precedentVESTE BUNĂ: Primul sorocean infectat cu Coronavirus s-a vindecat!
Articolul următor23 de pacienți s-au însănătoșit, 65 sunt în stare gravă: Bilanțul privind COVID-19 în Republica Moldova
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.