Statul va acorda compensații pentru gaze și curent electric cetățenilor „vulnerabili energetic”

0
121
dacă în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13.940 de lei, atunci în 2020 este deja 18.122 de lei.

  Invitat la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a declarat că, statul va oferi cetățenilor compensații pentru a face față facturilor mari la energia electrică și gazele naturale. 

  Cu o precizare, însă – compensații nu vor primi toți laolaltă, ci doar persoanele mai „vulnerabile energetic”. „Creăm un sistem informațional prin care vom colecta de la cetățeni date privind profilul familiilor consumatoare de energie. E vorba de date privind veniturile familiei, cât la sută din bugetul familiei se duce pe energie, tipul de încălzire. Cei care se încălzesc centralizat, sunt mai vulnerabili decât cei care au centrale termice. Un alt criteriu este numărul de membri ai familiei. În baza acestor criterii va fi stabilit gradul de vulnerabilitate. Vor fi 6 categorii de cetățeni, de la extrem de vulnerabili până la categoria consumatorilor nevulnerabili”, a spus Marcel Spatari.

Articolul precedentLiceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca se poate mândri cu profesorii și cu absolvenții care îi duc faima în lume / VIDEO
Articolul următorAO „Casa Speranțelor”, Consiliul raional Soroca și primăria Soroca au semnat un acord de parteneriat trilateral
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.