Start sezonului de vânătoare. La o distanță mai mică de 10 Km de granița cu Ucraina tragerea este interzisă

0
69

Inspectoratul General de Poliție (IGP) a anunțat astăzi despre deschiderea sezonului de vânătoare 2022-2023. Vânatul va fi permis doar pe terenurile deschise, în afara fondului forestier, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, vânătoarea este permisă la speciile de interes cinegetic, în limitele cotelor aprobate pentru acest sezon. Totodată, tragerea și aflarea cu arma încărcată va fi interzisă la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, precum și la o distanță mai mică de 2 km de la periferiile municipiilor Chișinău și Bălți, zona de securitate cu regiunea transnistreană și de 1 km de la periferia oricăror altor localități.

De asemenea, se interzice tragerea și aflarea cu arma încărcată la o distanță mai mică de 5 km de la unitățile militare, centrele de instruire ale Armatei Naționale și obiectivele strategice: Aeroportul Internațional Chișinău, Aeroportul Internațional Mărculești, Aeroportul Internațional Bălți și Aeroportul Internațional Cahul.

Totodată, pe perioada stării de urgență, se interzice introducerea de către cetățenii străini pe teritoriul țării a armelor și munițiilor pentru participarea acestora la vânătoare.

La fel, IGP a anunțat că managerii subdiviziunilor teritoriale ale Societății vânătorilor și pescarilor vor fi obligați să înștiințeze organul de poliție raional/municipal, Ministerul Apărării, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, administrația publică locală de nivelul întâi despre ziua, locul și numărul de colective de vânători, participanți la vânătoare.

Oamenii legii au atenționat că orice tip de vânătoare sau tentativă de a vâna în perioada stării de urgență, ce contravine prevederilor, se consideră braconaj și se sancționează conform legii. Poliția recomandă participanților la vânătoare să respecte cu strictețe regulile de comportament și de port și folosire a armei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.