Start majorării salariilor lucrătorilor medicali

0
44

  CNAM a început procedurile de majorarea salariilor lucrătorilor medicali. 362 de milioane de lei este suma necesară pentru a acoperi creșterea salarială pentru aproape 43 de mii de unităţi de personal din sistemul medical.

Calculele au fost făcute de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, în contextul deciziei Guvernului care presupune creșterea cu 30%, din 1 septembrie, a salariului de funcţie al personalului medical din instituţiile medicale publice încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, al şoferilor de ambulanţe și al bioinginerilor, transmite IPN.

Ca urmare a calculelor efectuate, reprezentanţii companiei au iniţiat semnarea acordurilor adiţionale prin care va fi majorată valoarea contractelor încheiate pentru 2020 cu instituţiile medicale publice încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

În primele zile ale lunii septembrie, CNAM urmează să transfere prestatorilor contractaţi plăţile în avans, care vor conţine şi creşterile salariale respective. Majorările de salariu vin să motiveze lucrătorii medicali, mai ales în perioada de pandemie, şi să contribuie inclusiv la creşterea calităţii serviciilor medicale prestate populaţiei.

 

 


Articolul precedentTotuși, Ucraina lasă o portiță deschisă. Află pentru cine.
Articolul următorCarantină pentru cetățenii RM care merg în România. Cu excepția studenților
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.