Start la vânătoare

0
52

Sezonul de vânătoare 2018-2019 este deschis! Din data de 18 august vânătorii își pot pune armele în aplicare. Guvernul a aprobat limitele de recoltare a vânatului şi a stabilit termenele şi speciile de animale şi păsări permise pentru vânat, transmite Moldpres.

Astfel, pentru perioada 2018-2019, vânatul porumbeilor a fost autorizat de la 18 august până la 30 decembrie. De la 18 august şi până la 14 octombrie este permisă vânătoarea la prepeliţe. La gâşte, vânătoarea va fi permisă de la 22 septembrie până la 30 decembrie. În acelaşi interval va fi autorizată şi vânătoarea la raţe, lişiţe, găinuşe de baltă şi limicole. La mistreţi vânătoarea va începe la 29 septembrie şi va dura până la 30 decembrie, iar la iepuri — de la 25 noiembrie până la 30 decembrie. Vânătoarea fazanilor va fi autorizată de la 6 octombrie 2018 şi până la 13 ianuarie 2019.

Potrivit surselor de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, prin aceeaşi decizie au fost stabilite limitele de recoltare a vânatului pentru speciile de păsări şi animale pentru fiecare raion şi întreprindere silvică în parte. Astfel, doar cota de recoltare la vulpi şi şacali va fi nelimitată, în restul cazurilor normele vor fi condiţionate de anumite circumstanţe ale fondului cinegetic. În acelaşi timp, din cauza numărului redus de specii, pe întregul sezon de vânătoare a fost interzis vânatul la cerbi, mufloni, căpriori, bursuci, potârnichi, porumbei de scorbură, becațină mare, culicul cu cioc subțire, sitarul de mal, culicul mare și toate speciile de păsări răpitoare.

Totodată, se interzice vânătoarea de-a lungul frontierei de stat pe o adâncime de 1000 metri de la linia hotarului către interior. Vânătoarea în aceste zone până la limita de 1000 metri de la linia frontierei de stat se admite numai în perioada luminoasă a zilei, în baza avizului eliberat de Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.