Stadionul din Soroca a deschis porțile celor care cred în modul sănătos de viață și sunt fideli  principiului olimpic

0
128

Sport

  La Soroca s-a desfășurat tradiționala Zi a sportului și Mișcării Olimpice, la care au participat circa 1500 de amatori ai modului sănătos de viață și sportivi din diferite localități ale raionului Soroca. Evenimentul a demarat cu o Cursă de alergare, cu participare „de la mic la mare” – Grinco Victoria, Șterbate Alexandra, Miroslav Jitniuc, Șterbate Ștefan fiind cei mai tineri sportivi în devenire și Vasile Guțu, Zinaida Potorac – seniorii Cursei. Învingători au fost desemnați Elizaveta Vornic și Vitalie Cecanșciuc, dar la fel de învingători se pot considera toți acei care cred în principiul olimpic „Importantă este participarea, dar nu victoria”.

La fel ca și în alți ani, punctul de atracție a participanților și spectatorilor a fost lupta națională „trânta”, la care și-au anunțat participare zeci de luptători. Astfel, în categoria „cocoș” (40 kg) cel mai bun s-a dovedit a fi Leonidos Zabrian (antrenor Serghei Marchitan), în categoria „iepure” (până la 60 kg) învingător a fost desemnat Marius Ivanov (antrenor Artiom Gâncu), la categoria „berbec” (până la 75 kg) locul I a fost ocupat de Vadim Ursu (antrenor Mihail Petrișin), iar printre luptătorii din categoria de greutate 75 kg+ întâietatea a revenit lui Alexandru Mihalcean (antrenor Petru Vlas). Bravo!

   La volei feminin pe primele trei locuri s-au situat selecționata orașului Soroca, echipa din satul Nimereuca și echipa Liceului „Constantin Stere”, iar la masculir învingătoare a devenit echipa din Nimereuca, urmată de voleibaliștii de la Colegiul „Mihai Eminescu” și cei din selecționata orașului Soroca.

   Competiția la baschet, rezervată echipelor din licee și colegii, a fost dominată de sportivii LT „Constantin Stere”, iar pe următoarele două locuri s-au situat baschetbaliștii de la LT „A.S.Pușkin” și cei din satul Iorjnița. Echipa Colegiului Tehnic Agricol a ocupat locul IV.

  La mini-fotbal 3×3 cei mai buni s-au dovedit a fi cei din selecționata cartierului Soroca Nouă. Locul secund a revenit fotbaliștilor de la Colegiul „M. Eminescu”, iar locul 3 a fost ocupat de echipa  „Moldova”, Soroca.

  Victor Vizitiu a fost cel mai bun la ridicarea greutății. Acesta a fost urmat de Ion Jardan și Iulian Cebotarean.

  Mulțumim domnului Andrei Jitniuc, specialist principal, Serviciul Tineret și Sport, Consiliul Raional Soroca pentru informațiile și pozele prezentate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.