Spectacol de excepție, cu participarea lui Eugen Doga, la Soroca (GALERIE VIDEO)

0
62

Sala Palatului de Cultură a devenit ieri neîncăpătoare, pentru zeci de soroceni care în pofida ploii, au venit să îl asculte pe maestrul Eugen Doga. Pe tot parcursul celor două ore, atât cât a durat spectacolul, muzicianul a fost întâmpinat de către public cu aplauze, flori și cuvinte de recunoștință.

La final de spectacol Eugen Doga a interpretat pe viu valsul considerat a patra capodoperă a sec. XX, „Gingașa și tandra mea fiară”.  Interpreți de operă, acompaniați de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor Dumitru Cârciumaru, au cântat cele mai cunoscute opere muzicale ale compozitorului.

La final, Eugen Doga a declarat că „de când mă țin minte am dorit să facem un turneu în republică și abia acuma am realizat acest vis. Poate peste 80 de ani mai organizăm unul”, spune zâmbind Eugen Doga.

Menționăm că, concertele care urmau să se organizeze în această săptămână în trei localități din republică au loc cu ocazia aniversării a 80 de ani a compozitorului. Evenimentele  se înscriu în programul activităților dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului – 2017, și sunt organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu sprijinul partenerilor strategici USAID Moldova, Guvernul Suediei, a Oficiului Național al Viei și Vinului, și a consiliilor raionale Căușeni, Soroca și Hâncești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.