Spectacol Comemorativ: „Ștefan cel Mare și Sfânt de Veghe în Cetatea Soroca”

0
35

Mâine, 2 iulie, la ora 10:00, Cetatea Soroca va găzdui un spectacol comemorativ deosebit, dedicat memoriei lui Ștefan cel Mare și Sfânt, una dintre cele mai marcante figuri din istoria Moldovei. Cu genericul „Ștefan cel Mare și Sfânt de veghe în Cetatea Soroca”, evenimentul promite să fie o reconstituire emoționantă și captivantă a epocii voievodului, care a jucat un rol crucial în apărarea și consolidarea statului medieval moldovenesc.

Cetatea Soroca, una dintre cele mai importante fortărețe medievale ale Moldovei, va deveni pentru o zi un loc de pelerinaj cultural și istoric, aducând în prim-plan figura legendarului domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt. Această fortăreață, care a fost un bastion de apărare împotriva invaziilor și un simbol al rezistenței moldovenești, este locul perfect pentru a celebra moștenirea lăsată de marele voievod.

Toți cei interesați de istorie, cultură și tradiții sunt invitați să participe la acest eveniment unic, care nu doar că va readuce în actualitate momentele glorioase din trecutul nostru, dar va și întări legăturile dintre generațiile prezente și valorile noastre istorice.

 


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentInformații și înțelegerea referendumului pentru aderarea la UE
Articolul următorCalendarul furtunilor magnetice pentru luna iulie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.