Soroca nu este în TOP-10 a raioanelor cu cea mai mare descreștere a populației

0
88

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) Moldova a publicat ieri un top a zece raioane din Republica Moldova cu cea mai mare descreștere a populației în ultimii opt ani, transmite MOLDPRES.

„Din cauza migrației externe, R. Moldova a înregistrat o scădere a populației în majoritatea raioanelor, arată datele publicate recent de Biroul Național de Statistică. Printre alte cauze se numără migrația internă, natalitatea scăzută și mortalitatea înaltă. Raioanele care au înregistrat cele mai mari scăderi ale numărului populației sunt Cimișlia, Cantemir, Călăraşi, Teleneşti, Hâncești, Briceni, Nisporeni etc.”, indică organizaţia.

Potrivit UNFPA, prin Programul de Reziliență Demografică, se lucrează împreună cu Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale, iar aceste date se utilizează pentru elaborarea politicilor demografice, sociale, economice și de mediu și îmbunătățirea calității vieții fiecărui cetățean.

Biroul Naţional de Statistică a realizat calculul populației la nivel de raion cu sprijinul UNFPA Moldova și al Swiss Cooperation la Chișinău.

Foto: UNFPA Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.