Soroca a intrat în competiție alături de alte destinații românești: Votează și tu!

0
209

Peste 120 de destinații turistice românești concurează în cel mai important proiect din domeniu Destinația Anului 2024. În cele 13 categorii sunt incluse și destinații turistice din Republica Moldova, inclusiv Soroca.  

Astfel până la 8 mai puteți susține destinațiile turistice preferate pe site-ul www.destinatiaanului.ro, Soroca participă la categoria Tărâmuri cu tradiție și istorie. Pentru a vota accesați acest link și căutați Soroca.

“Ediția 2024 a competiției a înregistrat un număr record de înscrieri: 300 de destinații turistice, de trei ori mai multe decât în 2023 și un număr dublu de finaliști față de ediția anterioară: 129. Bogăția ofertei turistice a României, dar și popularitatea competiției este dovedită de faptul că 32 dintre cele 41 de județe, plus Municipiul București, au înscris cel puțin o destinație anul acesta. Județul Brașov conduce cu 19 destinații în lista finalistelor, urmat de județele Sibiu și Constanța, cu câte opt, și de județul Prahova, cu șapte finaliste” informează organizatorii.

Soroca este promovată cu următoarea informație: “…unul dintre legendarele ținuturi ale Moldovei, din cele mai vechi timpuri, acest meleag este plin de o istorie glorioasă, dispune de un bogat și variat patrimoniu turistic, natural și cultural precum: Cetatea Soroca – singurul monument al epocii medievale din Republică; Muzeul de Istorie şi Etnografie „N. Bulat” din mun. Soroca; Monumentul „Lumânarea Recunoştinţei” – o importantă zidire din istoria modernă a Moldovei; Schitul Rupestru Monastic Bechir (Peştera Bechir) – complex rupestru monastic din sec. VII-IX e.n. ; Dealul Romilor – casele cărora uimesc prin formele sale arhitecturale şi designul exterior; Mănăstirea „Sf. Treime” din s. Rudi – este una din cele mai vechi mănăstiri din Republica Moldova, înălţată în 1777; Rezervaţia Rudi-Arioneşti – reprezintă o comoară forestieră, un adevărat monument creat de natură; Arcul Geodezic „Struve” din s. Rudi – monument din Republica Moldova inclus de UNESCO în lista atracţiilor culturale şi naturale mondiale; Muzeul de Istorie şi Etnografie din s. Cosăuţi; Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Cosăuţi; Pădurea „Stânca-Jeloboc” din s. Cosăuţi – inclusă în reţeaua ariilor protejate din Republica Moldova ca rezervaţie peisagistică; Peşteri; Izvoare cu ape minerale. În localităţile din raion se păstrează obiceiurile şi tradiţiile, valorificate de meşterii populari şi formaţiile artistice, tot aici sunt organizate mai multe festivaluri precum: Festivalul de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”; Festivalul Naţional de muzică pastorală „Pe-un picior de plai”, Târgul Meşterilor Populari ”La Nistru, la mărgioară”; Festivalul–concurs Naţional „Fanfara argintie”; Festivalul etniilor „Unitate prin diversitate”, Festivalul Naţional al Mărului, Festivalul–concurs de romanţă românească „Anastasia Briciuc” ; Festivalul obiceiurilor şi datinilor de iarnă „V-am ura, v-am tot ura”, ş.a.”

Destinațiile câștigătoare vor fi selectate în funcție de votul publicului, votul juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare, premianții vor fi anunțați la 21 mai, pe scena Ateneului Român în cadrul Galei Destinația Anului.


Articolul precedentEscrocheriile cu cardurile bancare și alte infracțiuni – teme de discuții a polițiștilor soroceni la întâlnirile cu colectivele de muncă
Articolul următorCerc închis pentru magistratul care l-a trimis pe ex-premierul Filat la închisoare
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.