Soroca a găzduit Conferinţa Naţională a Consiliilor Raionale și Municipale ale Tinerilor din Moldova

0
226

În perioada 8-10 noiembrie s-a adunat Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova în cadrul ultimei Conferinţe Naţionale a Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor din Moldova din acest an, desfăşurată la Soroca. Realizată în cadrul Zilelor Naționale ale Tineretului, CRT Soroca a avut onoarea să o găzduiască, în premieră – acasă. Conferinţa a reprezentat o platformă interactivă de dialog, la care au participat: tinerii delegaţi din Consiiliile Tinerilor; Adrian Balutel, Secretar de Stat în domeniul tineret şi sport, MECC; Larisa Macarenco, consultant principal, Direcția Tineret, MECC; specialiştii de tineret din cadrul APL și Stela Babici, director executiv al Centrului de Resurse pentru Tineret „Dacia”. Tradiţional, au fost prezentate rapoartele de activitate ale structurilor reprezentative ale tinerilor, de asemenea, au fost identificate dificultăţile în activitatea acestora şi elaborate soluţii a le depăşi. Am vorbit despre planurile de viitor, dezvoltarea şi consolidarea Reţelei Naţionale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova şi politicii de voluntariat a acesteia. Toate, pentru a face schimb de idei, practici şi energie, pentru a putea crea comunităţi de tineri activi şi a persevera în continuare, ghidaţi de scopul.

Obiectivele conferinței au fost: Prezentarea Raportului de activitate a consiliilor municipal ale tinerilor, confor planului calendaristic conform Planului Calendaristic a Consiliilor Raionale/ Municipale ale Tinerilor pentru anul 2019; Identificarea dificultăților în activitatea CR/MT și elaborarea recomandărilor privind depășirea acestora; Implementării Planului Calendaristic pentru anul 2019; Dezvoltarea Proiectului “Consolidarea capacităților de organizare și funcționare ale Consiliilor Raionale/ Municipale ale Tinerilor” 2020 și mobilitatea tinerilor; Consolidarea Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova și dezvoltarea politicii de voluntariat în cadrul Reţelei Naţionale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova.

Conferința Națională a Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor din Moldova a fost organiză de către Consiliul Raional al Tinerilor Soroca, Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova , cu suportul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu ConsiliulRaional Soroca și Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA / Youth Resource Center DACIA. Președinția a fost transmisă către Consiliul Raional al Tinerilor Anenii Noi, le urăm mult succes și perseverență pentru organizarea următoarei Conferințe Naționale.

Nicoleta Muscinschi, președinta Consiliului Raional al Tinerilor Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.