Slujbă de pomenire în Ziua Înălţării Domnului la Stoicani

0
136

La Stoicani, unde se află cimitirul ostaşilor români, a avut loc astăzi slujba de pomenire a eroilor care şi-au pierdut viaţa în perioada celui de al doilea război mondial şi care au fost înmormântaţi în această localitate.

Slujba a fost oficiată de către preoţi de la Mitropolia Basarabiei şi Bisericii „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din oraşul Soroca. Prezenţi la ceremonie au fost cetăţeni din sat şi oraş, care totodată au cinstit în această zi sărbătoarea Înălţării Domnului. „Personal, sunt al cincilea an de când sunt la Soroca şi organizăm această slujbă. Avem în plan şi renovarea cimitirului şi sperăm să ne reuşească acest proiect. Eroii nu mor niciodată”, a declarat părintele Bisericii „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, Sorin Huluța, pentru Observatorul de Nord.

Amintim, că credincioşii serbează astăzi, 9 iunie, Înălţarea Domnului Isus Hristos. Mai multe locaşuri de închinăciune îşi serbează hramul, iar în bisericile şi mănăstirile din republică se petrec slujbe religioase. Înălțarea Domnului Isus la cer se sărbătorește la 40 de zile după Paște.

Doina Alexei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.