„Situație excepțională” la Tătărăuca Veche – încă o aplicație marca IGSU Direcția Situații Excepționale Soroca / VIDEO

0
834

Astăzi, în comuna Tătărăuca Veche s-a desfășurat aplicația în domeniul Protecției Civile privind măsurile de prevenire a situațiilor excepționale și consecințelor lor. Au fost testate capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare, dar și cele ale formațiunilor de protecție civilă din cadrul primăriei, care au dat dovadă de o bună pregătire în gestionarea situațiilor de risc. 

Conform scenariului, a fost organizată o simulare de lichidare a unui incendiului, un accident rutier dar și evacuarea copiilor din Gimnaziul „Eva Gudumac” și IET Tătărăuca Veche, în cazul producerii unei situații excepționale. „În cadrul aplicației formațiunile protecției civile dar și reprezentanții mai multor instituții au fost antrenați în situații cum ar fi: evacuarea copiilor și a personalului Instituției Preșcolare, acordarea primului ajutor medical în caz de arsură, fracturare, dar și lichidarea incendiilor produse în urma accidentului rutier”, ne-a comunicat Mihaela Bruma, Ofițer superior al Serviciului Prevenție al DSE Soroca.

Desfășurarea aplicațiilor a fost monitorizată de localnici, scopul acestora fiind verificarea stării de pregătire a responsabililor, monitorizarea activității Comisiei Situații Excepționale locale dar și antrenarea locuitorilor pentru a fi pregătiți de a acționa mereu în astfel de situații. La aplicații au participat 44 persoane și 78 copii.

Vă reamintim că, astfel de aplicații la protecția civilă se desfășoară, pentru a verifica starea de pregătire a formațiunilor protecției civile în caz de declanșare a situațiilor excepționale. (FOTO: Primăria Tătărăuca Veche)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.