„Situație excepțională” la Tătărăuca Veche – încă o aplicație marca IGSU Direcția Situații Excepționale Soroca / VIDEO

0
859

Astăzi, în comuna Tătărăuca Veche s-a desfășurat aplicația în domeniul Protecției Civile privind măsurile de prevenire a situațiilor excepționale și consecințelor lor. Au fost testate capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare, dar și cele ale formațiunilor de protecție civilă din cadrul primăriei, care au dat dovadă de o bună pregătire în gestionarea situațiilor de risc. 

Conform scenariului, a fost organizată o simulare de lichidare a unui incendiului, un accident rutier dar și evacuarea copiilor din Gimnaziul “Eva Gudumac” și IET Tătărăuca Veche, în cazul producerii unei situații excepționale. “În cadrul aplicației formațiunile protecției civile dar și reprezentanții mai multor instituții au fost antrenați în situații cum ar fi: evacuarea copiilor și a personalului Instituției Preșcolare, acordarea primului ajutor medical în caz de arsură, fracturare, dar și lichidarea incendiilor produse în urma accidentului rutier”, ne-a comunicat Mihaela Bruma, Ofițer superior al Serviciului Prevenție al DSE Soroca.

Desfășurarea aplicațiilor a fost monitorizată de localnici, scopul acestora fiind verificarea stării de pregătire a responsabililor, monitorizarea activității Comisiei Situații Excepționale locale dar și antrenarea locuitorilor pentru a fi pregătiți de a acționa mereu în astfel de situații. La aplicații au participat 44 persoane și 78 copii.

Vă reamintim că, astfel de aplicații la protecția civilă se desfășoară, pentru a verifica starea de pregătire a formațiunilor protecției civile în caz de declanșare a situațiilor excepționale. (FOTO: Primăria Tătărăuca Veche)

 

Articolul precedentUltimatum de la Zelensky: dacă la summitul G20 participă președintele Rusiei, eu nu voi participa
Articolul următorEugenia Gînga: „Mi-o plăcut, îmi place și o să-mi placă cât voi avea zile…” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.