Și sorocenii pot sesiza poliția online

0
104

Recent Inspectoratul General de Poliție (IGP) a lansat o hartă interactivă online, prin intermediul căreia oamenii legii vor fi sesizați privitor la ilegalitățile care au loc în raioane, inclusiv în Soroca.

Astfel, pot fi denunțate actele de huliganism, de violență, încălcarea liniștii publice, persoane fără adăpost, consum ori comercializare de alcool în locuri neautorizate, dar și excesul de viteză sau furturile de buzunar, pungășiile.

Potrivit IGP, harta este accesibilă de pe calculator, tabletă sau smartphone. Ulterior urmează a fi dezvoltată și o aplicație mobilă, care va stabili geolocația utilizatorului și va putea fi utilizată și offline.

Valentin Calinicenco, șeful serviciului securitate publică al IP Soroca a precizat că „scopul aplicației este ca cetățeanul să aibă acces operativ și calitativ la serviciile prestate de poliție. Până acum nu am avut nici o sesizare prin intermediul hărții online de la soroceni. Însă urmează să informăm cetățenii privitor la noile posibilități”.

Astfel, sesizările vor fi efectuate de pe site-ul amenintari.politia.md, unde se menționează localizarea, tipul amenințării, data și ora. De asemenea, pot fi încărcate imagini foto sau video. Cu toate acestea, aplicația nu substituie apelurile la serviciul de urgență (112).

Menționăm că, potrivit reprezentanților IGP, o asemenea inițiativă a fost implementată de poliția din Polonia și care în cele din urmă s-a dovedit a fi eficientă. Acțiunea face parte din cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.