Și la Soroca se desfășoară operațiunea “Pietonul” / VIDEO

1
490

În Republica Moldova are loc operațiunea specială “Pietonul”. Inspectorii poliției de patrulare sunt cu ochii în patru, inclusiv la pietoni, care, tot mai des sunt participanți ai accidentelor rutiere. În multe cazuri, pietonii provoacă accidentele, dar cel mai trist e că unele accidente se termină cu decesul pietonilor.

Astfel, Regimentul de patrulare Nord al Inspectoratului Național de patrulare al Inspectoratul General al Poliției vine cu unele RECOMANDĂRI întru neadmiterea cazurilor de tamponare de pieton. Dacă nu vreți să nimeriți în vizorul inspectorilor rutieri și să primiți amendă, ține-ți cont de regulile de circulație rutieră și de recomandările următoare:

Poliția recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe semnificația indicatoarelor și îndrumările agenților de circulație!
Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice!
Conduceți cu multă atenție și răbdare! Respectați ceilalți participanți la trafic.
La trecerile pentru pietoni cu circulație nedirijată, cedați trecerea pietonilor care se află la marginea carosabilului și intenționează să se angajeze în traversare, precum și celor care traversează drumul pe partea carosabilului în direcția de mers a vehiculului.
Conduceți cu atenție sporită şi cu viteză redusă în preajma opririlor transportului de rută, deplasându-se pe lângă copii persoane cu vârstă înaintată sau cu necesități speciale, fiți prudenți, iar în unele cazuri opriți.
Pietoni! Traversați străzile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare numai la culoarea verde! Siguranța rutieră este o prioritate națională.
Conștientizați că siguranța traficului rutier, reprezintă şi siguranța lor.
La căderea întunericului sau în condiții de vizibilitate redusă amplasați pe îmbrăcăminte elemente fluorescent reflectorizante pentru a fi observați din timp de conducătorii auto.

Articolul precedentSpectacolul de Ziua Națională a Culturii de la Soroca a fost contramandat
Articolul următorColinde de la Vădeni la Concursul „Colindul și Cântecul de stea – rădăcini și tradiții” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.