Și ei sunt comunitatea

0
28

Ieri la Centrul de documentare și informare “Mihail Sadoveanu” a fost prezentată broșura de eseuri, epigramă și versuri, intitulată “Și eu sunt comunitatea”. Creațiile care se regăsesc în ea aparțin elevilor din raionul Soroca.

“Prin intermediul acestui proiect comunitar, ne-am propus ca să motivăm copiii să ia atitudine față de evenimentele care au loc în comunitatea lor, fie pozitive, negative sau fapte frumoase. Din toate lucrările colectate de la copii am creat o cărțulie”, spune directoarea bibliotecii, Eugenia Răilean.

În cadrul întâlnirii fiecare autor a primit câte o cărțulie. “Eseul meu este despre o stâncă aflată în satul nostru, ne dezvăluie Adelina Zolotariova, elevă la Gimnaziul Cosăuți. Mi-am propus ca să am grijă de ea și să devină un simbol al purității și curățeniei. Am hotărât să particip în acest proiect pentru ca lumea să cunoască și să păstreze ceea ce au construit strămoșii noștri”.

O altă tânără din sat, Elena Lozan a menționat că “în povestirea mea am descris starea în care se află stadionul satului, care s-a transformat într-o pășune și am îndemnat oamenii să contribuie la bunăstarea localității”.

Obiectivele proiectului “Și eu sunt comunitatea” sunt încurajarea exprimării poziției civice a tinerei generații, promovarea valorilor literare locale, trezirea dorinței de implicare și altele.

În total la concursul de eseuri au participat 56 de copii din raionul Soroca.

Menționăm că, broșura a fost editată cu suportul Bibliotecii “Mihail Sadoveanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.